Jump to content

Nem jutott elődöntőbe a férfi kardválogatott

2014. 06. 14. 14:19

A negyeddöntőbe még simán bejutott, ott azonban szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a magyar férfi kardcsapat a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás összetételű válogatott a legjobb esetben ötödikként zárhatnak.

A magyar válogatott a spanyolok magabiztos legyőzésével került a legjobb nyolc közé. Első asszóját Szilágyi és Gémesi fölényesen, Szatmári pedig magabiztosan nyerte meg, így három pár után 15-4-re vezettek a magyarok, akik ezzel el is bizonytalanították ellenfelüket. A spanyolok a végén valamelyest kozmetikázták az eredményt, de így is tisztes távolságban maradtak.

A negyeddöntőben már erősebb ellenféllel szemben kellett pástra lépni, a németek legyőzése eleve nehéz feladatnak tűnt, amit végül nem is sikerült megoldani. Az Eb honlapja szerint Szilágyi Wagner, Gémesi pedig Hartung ellen vereséggel kezdett, majd Szatmári legyőzte Hüberst, ezzel az első kör után egy tussal vezettek a németek. Aztán az egyéni versenyben bronzérmes Gémesi, majd az olimpiai bajnok Szilágyi megint kikapott, Szatmári pedig döntetlenre hozta asszóját, ezzel a németek megléptek. Ezután a Gémesi helyére beállt Decsi, majd Szatmári nyert, ennek eredményeként a Hartung-Szilágyi párharc a németek 40-39-es vezetéséről indult.

A magyar kardozónak nem sikerült közelebb kerülnie, egy tussal kikapott, így összességében kettővel maradtak alul a magyarok, akik a folytatásban az ötödik helyért küzdhetnek.

Eredmények:

a 16 között:

Magyarország-Spanyolország 45-34

negyeddöntő:

Oroszország-Ukrajna 45-34
Fehéroroszország-Románia 45-41
Németország-Magyarország 45-43
Olaszország-Franciaország 45-43

(Fotó:olimpia2012.org)