Jump to content

Vívó EB: a női tőrözök ötödik, a férfi kardozók hatodik helyen zártak

2014. 06. 14. 20:38

A hatodik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon, míg a női tőrözők az ötödik helyet szerezték meg. Szilágyi Áronék a helyosztók során a franciákat könnyedén verték, ám a románoktól komoly verést kaptak, míg Knapek Edináék Romániát és a jóval erősebbnek tartott németeket is le tudták győzni.

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás összetételű válogatott a spanyolok magabiztos legyőzésével került a legjobb nyolc közé, ahol kiélezett csatában kikapott a németektől. A folytatásban - az 5-8. helyért - előbb nyert a franciák ellen, majd vereséget szenvedett a románoktól. A franciák elleni mérkőzés nem kezdődött jól, Szatmári és Decsi is kikapott, 4-10-es állásról azonban a harmadikként pástra lépő Szilágyi a Lambert elleni 11-2-es győzelmével 15-12-re módosította az eredményt. A későbbiekben Decsi kétszer győzött, Szatmári pedig egy döntetlen mellett egyszer nyert asszót, így belefért az is, hogy Szilágyi a második és harmadik párharcában is alulmaradt.

A románokkal szemben két győztes asszó után következett egy komolyabb vereség. Az ellenfél az első kör végére kéttusos vezetésre tett szert, innentől pedig már kézben tartotta a mérkőzést. A négy döntetlen, s közte a két magyar vereség azt eredményezte, hogy a románok összességében héttalálatnyival bizonyultak jobbnak.
A Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia, Kreiss Fanny összeállítású csapat a negyeddöntőben kikapott a lengyelektől, majd az 5-8. helyért előbb a románokat győzte le magabiztosan, után pedig a jóval erősebb és esélyesebbnek számító németek ellen is nyerni tudott.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint különösen Kreiss volt elemében, aki egy 5-0-s győzelemmel tekintélyes előnyt harcolt ki, amit aztán gyakorlatilag a végéig sikerült megőrizni. Az utolsó asszóban Knapek hattusos különbségnél lépett pástra a világbajnoki ezüstérmes Golubitskivel szemben, és az előnyből taktikus vívással hármat megőrzött.

(Fotó:sikerado.hu)