Jump to content

A magyar csapat legyőzte a szerbeket!

2014. 07. 17. 21:53

Talán magabiztosabban játszott eddig Szerbia, de a magyar válogatott messze a legjobb formáját hozta a budapesti vízilabda-EB-n. Kulcsfontosságú volt az első negyed végén lőtt két gól és ismét remek kapusteljesítményt láthattunk, ezúttal Decker Attilától. Magyarország-Szerbia: 8-6.

Az EB-csoportmeccsek leginkább várt találkozójára került sor csütörtök este: a két ősi rivális, Magyarország és Szerbia csapott össze egymással a Hajós Alfréd Uszodában. Az előzetes várakozások szerint – hacsak a horvátok nem köpnek valamelyik válogatott levesébe – a csoportelsőség múlhat a két vízilabda-nagyhatalom mérkőzésén, az pedig egyenes út a legjobb négy közé. A magyarok és a szerbek is két győzelmet könyvelhettek el az Európa-bajnokság korábbi fordulóiban.

A magyarok vezethették a meccs első támadását. Lendületesen kezdődött a találkozó, jól védekezett a két válogatott, a kapusok magabiztosan hárították a lövéseket és sok labda csattant a kapufán is. A vezető gól magyar részről született meg, Varga Dénes vágta a labdát a szerbek kapujába az első negyed utolsó percében, majd egy akcióval később emberelőnyből szerezte meg a második gólt Decker Ádám. Hatalmas küzdelem után 2-0-ás előnnyel várhatta a folytatást Magyarország.

A második negyedben ismét a magyarokhoz került a labda a ráúszásnál. A szerbek ötméteres büntetőből megszerezték a szépítő találatot, de egy újabb magyar gól után (Gór-Nagy Miklós lőtte) több nagy helyzetet kihagytak. Hárai Balázst és Andrija Prlajinovicsot végleg cserével kiállították, Stefan Mitrovics két gólt lőtt akcióból, de Varga Dénes is egy újabb pazar találattal örvendeztette meg a szurkolókat. Tíz másodperccel a nagyszünet előtt Madaras Norbert szerezte meg a magyarok ötödik gólját, így az első két negyed után 5-3 volt az állás a mi javunkra.

Harmadszor is a magyarok hozták el a labdát a ráúszásnál, de a szerbek találtak be először, Gocic révén. Hamar érkezett a reváns a túloldalon, Vámos Márton bombázott a kapuba, majd Madarasnak köszönhetően háromgólosra hízott az előny. Hiába lőttek akciógólokat a szerbek, jó néhány lövésük még mindig pontatlan volt. Az utolsó támadással tudtak szépíteni, így három játékrész után 7-5-re vezettünk.

A ráúszások mérlege hibátlan lett a találkozón, negyedszer is mi indíthattunk először támadást. Nagyszerű védéseket mutatott be az egész meccs alatt Decker Attila, különösen fontos volt ez az utolsó nyolc perc elején. A túloldalon Vámos hálálta meg ezt, újra háromra növelve a két csapat közti különbséget. A szerbek még találtak egy gólt, de ez édeskevésnek bizonyult, a magyar válogatott 8-6-ra legyőzte Szerbiát.

(fotó: maszol.ro)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!