Jump to content

Magyarország az oroszok legyőzésével bejutott az elődöntőbe!

2014. 07. 22. 17:55

Mintaszerű játékkal, fegyelmezett védekezéssel és kreatív akciókkal felszerelkezve győzte le magabiztosan a magyar női vízilabda-válogatott az orosz csapatot. Mindez azt jelenti, hogy Merész András csapata is bejutott a legjobb négy közé, ahol Spanyolország lesz a magyarok ellenfele.

A legjobb négy közé jutás volt a tét a keddi Magyarország-Oroszország találkozón a nőknél a budapesti Európa-bajnokságon. Csak a hollandoktól kaptunk ki a csoportkörben, a görögöket és a briteket legyőztük. Az oroszok nyertek a spanyolok és a franciák ellen is, egyedül az olaszok verték meg őket. Az ő csoportjukban körbeverés volt, a jobb gólkülönbség miatt a spanyol csapat végzett az első helyen.

Az oroszok hozták el a labdát az első ráúszásnál. Bujka Barbara impozáns találattal szerezte meg a vezetést Magyarországnak, hátul a kapuban Bolonyai Flóra magabiztosan hárította az oroszok lövéseit. Három perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, de Kisteleki Hanna lövése a kapufán csattant, a túloldalon pedig sikerült belőni az egyenlítő találatot. Nem sokkal később az oroszok is eltrafálták a magyar kapufát, majd Antal Dóra értékesített egy újabb emberelőnyt. Keszthelyi Rita kis híján beejtette a harmadik gólunkat is, de a labda ismét a kapufára pattant. 2-1-es magyar vezetéssel ért véget az első negyed.

Hiába ért előbb a labdához Keszthelyi Rita a második negyed elején, a magyar játékos szabálytalanul indult, ezért megint az oroszok támadhattak elsőként. Nem tudták azonban értékesíteni az emberelőnyös szituációt, de ez sikerült a túloldalon Szűcs Gabriellának. A magyar védelem, különösen az emberhátrányos védekezés továbbra is remekül működött. Keszthelyi Rita ötméteres büntetőből szerezte meg a negyedik találatunkat, majd Antal Dóra egy keresztbeúszás után egészen szemtelen gólt lőtt az oroszoknak. Szűcs is begyűjtötte második találatát egy távoli lövéssel. Az oroszoknak semmi sem jött össze a második nyolc percben, egy perccel a negyed vége előtt született meg a második találatuk, így az első félidő után 6-2 volt az állás.

Harmadszor is az oroszokhoz került a labda a ráúszásnál. Iarondaykina szépített orosz részről, nem sokkal később viszont Takács Orsolya is betalált. Antal Dóra szép megúszása és elegáns összjátéka után Kisteleki Dórával a nyolcadik gól is meglett, majd Prokofyeva lőtte be Oroszország negyedik találatát. Bujka is feliratkozott a duplázók közé, miközben az oroszoknak két rövidsarokra tartó lövése is elhalt. Még találtak egy gólt a végén, de az utolsó negyed előtt így is 9-5-re vezetünk.

Kiütéses győzelmet arattak az oroszok, de csak a ráúszásoknál. Antal ötméteresével újra öt gólra növeltük az előnyünket, majd Keszthelyi is betalált. Az oroszok előbb egy kettős, majd egy szimpla emberelőnyből szépítettek, de ez már nem számított. A végeredmény 11-7, a magyar női vízilabdacsapat is ott van a legjobb négy között. Az elődöntőben Spanyolországgal játszunk majd.

(fotó: waterpolo.hu)