Jump to content

Nem jutott negyeddöntőbe a női tőrcsapat

2014. 07. 22. 10:11

Első mérkőzésén vereséget szenvedett a magyar női tőrválogatott a kazanyi vívó-világbajnokságon, így legjobb esetben is már csak a kilencedik helyen végezhet a 18 csapat felvonultató versenyben. A magyarok az elején még vezettek, ám sorozatban öt asszót buktak el, ezt a hátrányt pedig a továbbiakban már nem tudták ledolgozni.

A Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Jeszenszky Szilvia összeállítású csapat a kínaiakkal találkozott a 16-os tábla első fordulójában, s bár a világranglista alapján az ázsiaiak számítottak némileg esélyesebbnek, a közelmúlt egymás elleni mérlege alapján a magyar győzelem sem lett volna meglepetés.

Ehhez képest Kreiss 5-2-es győzelme után sorozatban öt vereség következett, aminek az eredménye 18-30-as állás lett. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiába zárkózott fel - Varga és Kreiss részsikerével - a nyolcadik asszó végéig öt tusra a magyar csapat.

Kreiss plusz hárommal, Varga mínusz kettővel, Knapek pedig mínusz héttel zárta három asszóját. A folytatásban három győzelem kell a kilencedik hely megszerzéséhez.

Eredmény:
a 16 között:
Kína-Magyarország 45-39

(Forrás:sportrajongo.hu/mti/Fotó:szegedma.hu)