Jump to content

Pick Szeged: bajnoki vagy kupaarany a cél

2014. 07. 22. 11:47

A tavalyi idényt remekül zárta a Pick Szeged kézilabdacsapata, hiszen bajnoki és kupaezüstöt nyert, ám az igazán nagy kiugrást a nemzetközi kupaporondon elért siker, az EHF-kupa megnyerése jelentette. A szegedi klub a mostani átigazolási szezonban tovább folytatta az erősítést, hiszen idén is komoly célokkal vág neki a szezonnak.

Minderről dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke beszélt a pickhandball.hu-nak. A szakember elmondása szerint izgalmas idény előtt áll a Pick Szeged, hiszen az EHF-kupa megnyerése BL-főtáblát ért, ám a nemzetközi porond mellett idehaza is szeretnének komoly sikert elérni.

"Nagyon szeretném, ha a bajnokságban vagy a magyar kupában most már sikerülne nyernünk, valamelyik sorozatban a dobogó tetejére kellene állnia a Pick Szegednek. A Bajnokok Ligájában a minimális elvárás a legjobb 16 közé jutás. Egy kedvező sorsolással ez a keret képes lehet kiharcolni a legjobb nyolc közé kerülést is" - beszélt a célokról az elnök a klub honlapján.

A szegediek a legutóbbi idényt már új szakvezetővel, a spanyol válogatottal vb-címet nyerő Juan Carlos Pastorral kezdték meg. Pastor mellett érkeztek új játékosok is, akik egytől egyig beváltották a hozzájuk fűződő reményeket, vezéregyéniségei lettek a szegedi csapatnak. A keret erősítése nem maradt abba, igaz távozók - így a kapus Mikler Roland - is vannak, de érkezők terén is jól áll a klub.

A Pick vezetősége öt új játékost szerződtetett a közelgő idényre, mindegyikük külföldi. Felmerül a kérdés, hogy a fő törekvéssel, miszerint a keretet inkább magyar játékosokkal töltsék fel, mi lett.

"Mi is szeretnénk magyar tehetségeket, jó játékosokat szerződtetni. Azonban kész kézilabdásokat most csak külföldieket találtunk. Nyitott szemmel járunk, így több tehetséges fiatal játékos neve is bekerült a noteszünkbe, akik a jövő Pick-játékosai lehetnek. Most csak légióst szerződtettünk, de lesz olyan év, amikor ez változik majd. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy mi is azt szeretnénk, ha minél több magyar sportoló erősítené a keretünket. Ez a célunk" - beszélt a játékosvásárlási politikáról dr. Szűcs Ernő Péter.

A szurkolók tehát megnyugodhatnak, a Pick Szeged kerete nem hogy gyengült, de lényegesen erősebb lesz a tavalyinál, amely már a legutóbbi idényben is meg-megszorította a lényegesen nagyobb költségvetéssel dolgozó Veszprémet. És van még egy örömteli hír, melynek valószínűleg örülnek majd a szegedi szurkolók, ez pedig nem más, mint a lehetséges - és régóta áhított - aréna ügye.

"Az államtól a város megkapta az ígéretet a projektre. Én nagyon bízom abban, hogy az ősszel felgyorsulnak az események, és elmozdul a holtpontról az ügy" - beszélt az egyik legégetőbb kérdésről az elnök.

A Pick Szeged együttese hétfőn megkezdte a felkészülést az új szezonra, a keretre orvosi vizsgálatok vártak, a hét folytatásában pedig Juan Carlos Pastor vezetésével kezdetét veszi az alapozás is.

(Fotó:kezilabda-live.hu)