Jump to content

Megvan a bronzérem a női vízilabdacsapatnak!

2014. 07. 26. 17:52

Merész András csapata legyőzte az olaszokat, így a harmadik helyen végzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Többször is hullámvölgybe kerültünk a mérkőzés folyamán, de különösen a második és a negyedik negyedben remekül játszottak a lányok. Magyarország-Olaszország: 10-9.

Tegnap a férfi válogatott rendkívül szoros meccsen győzte le az olaszokat, ezzel bejutott a döntőbe. Ma ugyanez a feladat várt Merész András csapatára a budapesti EB női tornájának bronzmeccsén.

A magyar kapuban ezúttal Gangl Edina kezdett. Az első ráúszásnál az olaszok hozták el a labdát és alig másfél perc alatt kétgólos előnyhöz jutottak. Szétszórtan és kissé kapkodva kezdtek a magyarok, Bujka Barbara csavarta be az első találatunkat az első negyed felénél. Ezt követően hamar kiegyenlítettünk, Keszhelyi Rita értékesített egy ötméteres büntetőt. Nem késlekedett azonban az olaszok válasza sem, Garibotti lőtt gólt emberelőnyös helyzetből. Több gól nem esett az első játékrészben, amely így 3-2-es olasz vezetéssel ért véget.

Ismét az olaszok indíthattak először akciót. Néhány sikertelen kísérlet után Antal Dóra lőtte be az egyenlítő találatunkat, majd Illés Annának köszönhetően át is vettük a vezetést. Hátul Gangl Edina egyre magabiztosabban játszva egyre szebb védéseket mutatott be, de Tania Di Mario-nak sikerült újra egálba hoznia a mérkőzés állását. Szédületes percek következtek magyar szempontból. Antal Dóra vágta be az ötödik gólunkat egy jól időzített időkérés után, amit Keszthelyi fejelt meg, Antal újabb ötméteresével pedig már hárommal vezettünk. Bianconi következő találata felettébb szerencsésen született meg, nem biztos, hogy teljes terjedelemmel bent volt a labda a magyar kapuban. A félidei állás 7-5 volt a magyarok javára.

Megint az olaszokhoz került a labda a harmadik negyed elején és hamar egygólosra csökkentették a hátrányukat Bianconi révén, néhány perccel később pedig szintén ő lőtte az olaszok egyenlítő találatát. Sajnos a mi támadásaink ismét kapkodóssá váltak a harmadik játékrészben, szerencsénkre az ellenfél sem szórta a gólokat. Az utolsó pillanatban kaptunk még egy ötméterest, de ezt nem tudtuk belőni, így 7-7-es döntetlennel készülhetett a csapat az utolsó negyedre.

A negyedik játékrészben mi hoztuk el a labdát. Mindkét együttes pontatlanul kezdett, Kisteleki Dóra szerezte meg a magyaroknak újra a vezetést, bő egynegyedes gólcsendet törve meg. Ezt követően a túloldalon nagyon fontos pillanatban védett Gangl Edina, az olaszok nem tudtak hamar visszazárkózni. Szűcs Gabriella tornázta fel újra két gólra az előnyünket, majd Di Mario szépített olasz részről. A védekezésünk továbbra is fegyelmezetten működött, nem egy támadást hatástalanítottunk szabályosan, Gangl is remekül játszott. Elől negyedszer is büntetőhöz jutottunk és Bujka ezúttal nem hibázott. Garibotti ismét szépített, de az olaszok következő támadása kimaradt, így a magyar női vízilabda-válogatott 10-9-es győzelemmel megszerezte a bronzérmet a budapesti Európa-bajnokságon.

(fotó: waterpolo.hu)