Jump to content

Vízilabda Eb - Spanyolország az aranyérmes!

2014. 07. 26. 19:35

Spanyolország válogatottja szerezte meg az elsőséget a nőknél a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, miután a szombat esti döntőben legyőzte Hollandia csapatát. A bronzérmet az olaszokon 10-9-cel felülkerekedő magyarok érdemelték ki.

A magyar bronzérem után igazi fieszta hangulat alakult ki a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, ugyanis a torna végén a spnayol hölgyek bizonyultak a legjobbnak.

A 2012-ben olimpiai második, 2013-ban világbajnok spanyolok és a kontinensviadalon legutóbb 2010-ben bronzérmes hollandok összecsapása "adok-kapokkal" indult, mivel
utóbbiak góljaira előbbiek rendre válaszoltak. Aztán 3-2-es spanyol vezetésnél a hollandokon volt az egyenlítés sora (3-3). A második negyedben 5-3-ra elhúztak a spanyolok, a harmadik nyolc perc után pedig 7-5 volt a javukra. Az utolsó negyedben a vb-címvédő bebiztosította sikerét, és 10-5-ös győzelemmel begyűjtötte az Európa-bajnoki címet is.

A bronzérmet szerző Merész András által vezetett magyar válogatott pedig elmondhatja magáról, hogy a későbbi bajnoktól kapott ki.

(Forrás: MTI, fotó: telesport.hu)