Jump to content

Győri ETO: Grubisic érkezik a várandós Lunde helyére

2014. 08. 05. 12:52

Hamar eldőlt, hogy ki fogja helyettesíteni az anyai örömök elé néző Katrine Lundét a GYőri ETO KC kézilabdacsapatában. A szlovén Krim Ljubljana ugyanis hivatalos honlapján közleményben jelentette be, hogy kapusa, Jelena Grubisic a Győrbe igazol.

Mint arról korábban is beszámoltunk, A világ egyik legjobb kapusa, a norvég Katrine Lunde hétvégén jelentette be a győri klubvezetésnek, hogy párjával jövő márciusra gyermeket várnak, így a szezonban nem lép pályára sem a csapatban, sem a norvég válogatottban.

A Győri ETO előtt tehát sürgető feladat állt: minél hamarabb szerezni egy olyan hálóőrt, aki megközelítheti Lunde szintjét. Ez viszonlyag hamar sikerült is a bajnokcsapatnak, hiszen az épp kisebb anyagi bizonytalanságban lévő ljubljanai csapattól távozik Grubusic, hogy Győrben pótolja Lundét.

Megértjük, mekkora lehetőség adódott számára, így közös megegyezéssel meghoztuk a döntést, szabadon távozhat. A legjobbakat kívánjuk neki!" – tudatta a Krim.

A 27 éves Jelena Grubisic 2009 óta erősítette az RK Krim Ljubljanát, előtte a Lokomotiva Zagreb játékosa volt. Hazája válogatottjában is évek óta meghatározó szerepet tölt be, hiszen az elmúlt évek Európa- és világbajnokságain, valamint a londoni olimpián is védte a horvát kaput.

Emellett a BL 2010–2011-es szezonjában gólt is lőtt, méghozzá a spanyol Itxako elleni utolsó középdöntős találkozón.

(Fotó: zurnal24.si)