Jump to content

Vas János a cseh Extraligába igazolt

2014. 08. 13. 09:59

A cseh Extraliga történetének első magyar játékosaként Vas Jánost szerződtette a patinás Slavia Praha. A válogatott jégkorongozó egy évre szerződött a cseh együtteshez, sőt rajta kívül Erik Weissmann személyében egy MOL Ligában szerepelt hokist is megszereztek a prágaiak.

A cseh Extraliga szeptembertől induló idénye immáron magyar játékossal veszi kezdetét, a válogatott Vas János ugyanis a KHL-ből a csehországi legfelsőbb osztályba teszi át székhelyét. Magyar játékos még nem szerepelt Csehország első számú jégkorong bajnokságában. Vas Jánoson kívül a Slavia Praha szerződést kötött az előző idényben a MOL Ligában bajonki címet nyerő Érsekújvár együttesének erősségével, Erik Weissmannal is.

“Mindketten rendkívül tapasztalt centerek, és most ilyen játékosokra volt a legnagyobb szükségünk – nyilatkozta a prágai együttes honlapjának a gárda vezetőedzője, a MOL Ligában ugyancsak megforduló Ladislav Lubina. – Meggyőződésem, hogy mindketten nagy hasznára lesznek a csapatnak.”

A cseh együttes amúgy hat próbajátékost tesztelt, közülük Vas és Weissmann győzte meg a vezetőséget. Előbbi a Jégkorongblog beszámolója szerint szerdán már el is utazik a csapattal Svájcban, ahol az edzőtábor keretein belül két NLA-s csapattal is összeméri erejét a Slavia.

(Forrás:sportrajongo.hu/Jégkorongblog;Fotó:jegkorongblog.hu)