Jump to content

Kosárlabda vb: spanyol-francia Tony Parker nélkül

2014. 09. 03. 15:40

A kosárlabda világbajnokság mai napján a házigazda spanyolok egyik legnagyobb riválisukkal, Franciaországgal találkoznak. A mérkőzés természetesen kiérdemli a rangadó titulust még akkor is, ha Tony Parker a franciák legjobbja ezúttal nincs itt a vb-n. A hiánya komoly érvágás Franciaország számára, amely így az esélytelenek nyugalmával várhatja a spanyolok elleni derbit, főleg ha Gasolék hozzák az eddigi formájukat.

A címvédő amerikai válogatott mellett ha mondani kellene még egy válogatottat, amely valós eséllyel pályázik a világbajnoki címre, akkor természetesen az Spanyolországé. A házigazda eddigi teljesítményével abszolút alátámasztotta ezt a megállapítást, hiszen Iránt és Egyiptomot tönkre verte, de nem menekült Brazília sem, ez utóbbi azért meglepő. Mármint az, hogy Gasolék milyen könnyedén verték Varejaoékat. Pedig a brazil csapatban ott van Varejao mellett Nene Hilario és Tiago Splitter is, ám a Pau Gasol, Marc Gasol, Serge Ibaka, Ricky Rubi négyessel egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy csak az amerikaiak tudják felvennia versenyt. A kvartett mellett még persze ott van Rudy Fernandez is, aki gyilkos hárompontosaival tényleg halálos fegyvere a spanyol armadának. Fernandez sok helyet is kap, hiszen mindenki a "nagyokkal" van elfoglalva, ez meg is látszik a dobóátlagán, amely 70(!) százalékos eddig.

A brazilok elleni összecsapást Gasolék egy negyed alatt elintézték, a Twitteren meg is jelentek a viccesebbnél viccesebb üzenetek LeBron James felé, aki ugyebár Clevelandban ismét Varejaoval játszik majd egy csapatban, míg Pau Gasol a Chicago Bullsszal keserítheti meg az életüket.

A franciák nem sok jóban bízhatnak, hiszen hiába van a csapatban Nicolas Batum, Boris Diaw és Joffrey Leuvergne, a vezér, Tony Parker hiányában ez a csapat távolról sem az, amely néhány éve Európa-bajnokságot nyert. A franciák a legtöbb csapat ellen még ilyen összeállításban is eséllyel állnak ki a parkettre, ám ez ellen a spanyol válogatott ellen nem, és ezt Gasolék ma este be is fogják bizonyítani.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:thesportsseer.com)