Jump to content

Kosárlabda-vb: Szerbia lesz az USA ellenfele a döntőben

2014. 09. 13. 10:54

A Spanyolországban zajló férfi kosárlabda világbajnokság második elődöntőjében Szerbia végig vezetve legyőzte a francia válogatottat, és így bejutott a fináléba, ahol az Egyesült Államokkal csaphat össze.

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy szoros is lehet a találkozó, ám a francia válogatott 10-9-es vezetésénél jött egy szerb roham, melynek során 11 pontot szereztek, miközben az ellenfél egyetlen kosarat sem tudott dobni.
A negyed végén, aztán a félidőig egyre magabiztosabbá váltak a szerbek, akik a nagyszünet előtt már 18 ponttal vezettek 43-25-re.

Előnyét a harmadik negyedben is tartotta Szerbia, az utolsó negyedre 15 pontos előnnyel fordult. Az utolsó játékrészben aztán hirtelen szoros lett a csata, hiszen feltámadtak a franciák, és még az sem volt kizárt, hogy végül egyenlíteni tudnak. Akadt olyan pillanat, amikor 2 pontra is feljött a francia csapat (84-82), ám végül megbosszulta magát a lassú kezdés, és a szerbek kerekedtek felül a hajrában. A vége 90-85 lett, így a négy évvel ezelőtt még csak negyedik Szerbia jutott másodikként döntőbe a világbajnokságon.

A finálét vasárnap este 9 órakor rendezik az eddig veretlen Egyesült Álamok és Szerbia között, míg a Franciaország-Litvánia bronzmérkőzésre szombaton kerl sor.

(Fotó: fiba.com)