Jump to content

Férfi kézilabda BL - Jól védekezett a Veszprém és a Szeged

2015. 02. 23. 16:39

Az MKB-MVM Veszprém a harmadik, a MOL-Pick Szeged pedig az ötödik legkevesebb gólt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 24 csapata közül a vasárnap zárult csoportkörben.

Az európai szövetség hétfőn közzétett statisztikája szerint az RK Zagreb büszkélkedhet a legjobb védelemmel, 248 gólt kapott tíz forduló alatt, míg a Veszprém 262-t, a Szeged pedig 264-et.
A legeredményesebb a Barcelona volt 338 találattal. A Veszprém kereken 300-ig jutott, akárcsak a csoportjában utolsó, nyeretlen orosz Csehovszkije Medvegyi, amellyel együtt a hetedik helyet foglalja el. A Szeged a 16. ezen a listán 276-tal.

A legtöbb pontot, a maximális 20-at a lengyel Kielce - a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Talant Dujshebaevnek a csapata - gyűjtötte. A Veszprém 18-cal a második, holtversenyben a Kiellel. Most fordult elő harmadszor, hogy egy csapat a tízfordulós csoportkört százszázalékosan zárta: a Kielcének már a 2012/13-as kiírásban is sikerült ez a bravúr, akárcsak a 2009/10-es idényben Ciudad Realnak.

A francia Dunkerque - Nagy Kornél klubja - és a spanyol La Rioja BL-újoncként egyből a nyolcaddöntőbe jutott.
A 16 között a németek és a franciák három-három együttessel érdekeltek, míg tavaly még négy német és egyetlen francia gárda maradt állva erre a szakaszra.

A 2009/10-es évadtól - vagyis amikor bevezették a négyes döntőt - csupán három gárda, a Veszprém, a Kiel és a Barcelona szerepelt minden alkalommal a legjobb 16 között. A Bajnokok Ligájában a Barcelona 16 alkalommal került a 16 közé, a Veszprém és a Kiel 15-ször. A tavalyi nyolcaddöntősök közül 11-en - köztük a Veszprém - ismét továbbléptek csoportjukból.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. A veszprémiek a címvédő Flensburg-Handewitt, a spanyol La Rioja vagy az Aalborg csapatával kerülhetnek össze. A szegediek a horvát RK Zagrebbel, a lengyel Wisla Plockkal vagy a Rhein-Neckar Löwennel találkozhatnak.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/mti/fotó:hungaryultras.com)