Jump to content

EBEL: a Vienna Capitals lesz a Volán ellenfele

2015. 03. 04. 10:10

A Villach elleni 1-0-ás győzelemmel zárta a középszakaszt a Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában és eldőlt, hogy a Vienna Capitals ellen játszik a negyeddöntőben. A Volán mérlege jó a bécsiekkel szemben, hiszen odahaza és idegenben is nyerni tudtak a fehérváriak.

A Volán a középszakasz utolsó fordulójának utolsó mérkőzésén a hosszabbításban nyert a Villach ellen, majd nem sokkal ezt követően kiderült, hogy a Vienna Capitals lesz a fehérváriak negyeddöntős ellenfele. A párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart majd, az első mérkőzést pénteken Székesfehérváron rendezik. A Volán jövő kedden is hazai jégen fogadja ellenfelét, sőt szükség esetén március 15-én és 20-án is saját közönsége előtt küzdhet a továbbjutásért. Az osztrák fővárosban vasárnap, március 13-án, és szükség esetén 17-én találkoznak a felek.

A Volán statisztikája jónak mondható a Vienna ellen, az alapszakaszban ugyan négy mérkőzésből háromszor győzött a Vienna (3-2-re Fehérváron, 6-3-ra és 1-0-ra otthon, míg a fehérváriak csak egyszer, 4-3-ra győztek), viszont a középszakaszban már a Volán dominált, hazai jégen 4-2-re, Bécsben pedig 3-2-re diadalmaskodtak.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:szekesfehervar.hu)