Jump to content

Kötelező győzelem előtt a Veszprém és a Szeged

2015. 10. 09. 12:51

A csoportját vezető MVM Veszprémnek, valamint a MOL-Pick Szegednek is sereghajtó, pont nélkül álló ellenfele lesz a kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, negyedik fordulójában. Mindkét magyar gárdának így szinte kötelező a győzelem megszerzése, ám azért ennél természetesen komplikáltabb a dolog.

A veszprémiek a múlt szombaton bravúros győzelmet arattak Zágrábban: a sérült Nagy László nélkül, majd Momir Ilic és Christian Zeitz kiválását követően hatalmas csatában gyűjtötték be a két pontot. Most vélhetően sokkal könnyebb dolga lesz a csapatnak: a kevésbé jegyzett török Besiktas látogat a Veszprém Arénába vasárnap.

A meccs előtt rendezik meg a városban a 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma emlékére szervezett jótékonysági futást. A befolyt összeget a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára utalják át.

A szegediek ugyan csak a hatodik helyen állnak csoportjukban egy győzelemmel és két vereséggel, ugyanakkor a címvédő Barcelona ellen nem sok hiányzott a bravúrhoz. Így aztán - ahogy honlapjukon is jelzik - bizakodva várják a Bröndbyben rendezendő, Kolding elleni összecsapást.

A férfi EHF Kupában is elkezdődik a program: a 32 közé jutásért a Csurgó a lengyel Pogon Szczecin otthonában lép fel vasárnap. A magyar csapat a második, a lengyel pedig a hatodik helyen áll hazája bajnokságában.

(Forrás:sportrajongo.hu/mti/Fotó:vehisport.hu)