Jump to content

Kézilabda BL: francia hétvége

2015. 10. 24. 12:32

Az idei kézilabda Bajnokok Ligája szezonban nem nagyon telik el úgy forduló, hogy valamelyik csapatunk  ne vívna rangadót a saját csoportjában. Nincs ez másként ezen a hétvégén sem, ráadásul négyből három ellenfél Franciaországból érkezik.

A sort a MOL-Pick Szeged nyitja szombaton 17 órától, amikor is a francia Montpellier látogat az Újszegedi Sportcsarnokba. A Szeged az elmúlt fordulóban Löwenben vendégszerepelt, és hiába játszott jól az első félidőben, elég volt egy 5 perces rövidzárlat a második félidő elején, amit a németek kihasználtak, és végül 5 góllal nyertek. A Montpellier a Pickhez hasonlóan eddig két sikert aratott az idei BL-szezonban, így a jelenleg a csoport 5. helyén álló Szegednek kulcsfontosságú a győzelem. A vendégeknél két kulcsjátékos, Kavticnik és Grebille sérült, és ezt nagyon megérzi a francia csapat, amely szerdán este bajnokin Nimes-ben kapott ki 33–29-re. Így hiába nyertek az elmúlt BL-fordulóban a Kristianstad ellen otthon, a hangulat nem lehet túl rózsás a franciáknál.

Vasárnap délután 15 órától a Ferencváros Fleuryben vendégszerepel. A magyar bajnok egy könnyed győzelemmel kezdett múlt vasárnap a Koprivnica ellen, ezúttal azonban sokkal nehezebb feladat vár Elek Gábor csapatára: a Fleury az elmúlt héten pontot szerzett a jóval esélyesebbnek tartott Thüringer otthonában, így bejelentkezett a két továbbjutó hely egyikére. Egy esetleges Fradi-győzelem a továbbjutást már-már biztossá tenné, ezen kívül a csoport 1. helye is karnyújtásnyira kerülne.

17 órától Párizsban játszik az A-csoportot vezető MVM-Veszprém. A franciák a nyáron tovább erősítették amúgy sem gyenge keretüket: Nikola és Luka Karabatic, Mollgard és Onufryenko érkezett az Omeyer-Narcisse-Vori-Hansen-Abalo tengely mellé, a kispadra pedig az egykori kieli sikerkovács, Noka Serdarusic ült le. Félelmetes névsor, és hosszú évek után talán először fordul elő egy BL csoportmeccs kapcsán, hogy az elmúlt héten a Kiel óriási csatában legyőző magyar bajnok - különös tekintettel Nagy László és Christian Zeitz hiányára - nem számít esélyesnek. Azonban a Veszprém az elmúlt hetekben megmutatta, hogy rengeteg tartalék van még benne, így kiváló kapusteljesítménnyel, kemény védekezéssel és csapatjátékkal megverheti a PSG-t idegenben is.

A vasárnapi meccsdömping zárómeccse a Győr-Midtjylland derbi lesz 19 órától. Ambros Martin együttesét az első fordulóban sokan féltettük a szkopjei túrától, azonban az ETO szenzációsan játszva magabiztos győzelmet aratott a Vardar ellen, és lépéselőnybe került a továbbjutásért vívott harcban. Ahhoz, hogy ez a lépéselőny megmaradjon, illetve akár két lépéssé nőjjön, mindenképpen le kell győzni a dán bajnokot a női kézi BL talán legerősebb csoportjában.

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/verhirsport.hu/telesport.hu)