Jump to content

Férfi kézi BL: német hétvége

2015. 12. 05. 09:40

Szokás szerint nem várnak könnyű mérkőzések férfi kézilabda klubcsapatainkra a naptári év utolsó Bajnokok Ligája fordulójában: a MOL-Pick Szeged hazai pályán fogadja a Bundesliga egyik élcsapatát, a Rhein-Neckar Löwent, míg a Veszprém idegenben elmúlt évekbeli legnagyobb riválisánál, a Kielnél vendégszerepel.

Ha azt mondjuk, hogy Szeged-Löwen, mindenkinek a tavalyi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő két mérkőzése jut nagy valószínűséggel eszébe, amikor a Tisza-parti alakulat - túlzás nélkül - világszenzációt okozott azzal, hogy kettős győzelemmel ejtette ki az akkor a Bundesligát vezető mannheimieket. Akkor a németek talán egy kicsit lenézték a magyar csapatot, ugyanakkor ezt a ma esti mérkőzésen sem teheti meg büntetlenül Jacobsen mester együttese, hiszen a Juan Carlos Pastor vezette Szeged ma már eljutott arra a szintre, hogy a kötelezőnek számító mérkőzéseket hozza, míg a nagyobb játékerőt képviselő csapatokat - főleg hazai pályán - óriási küzdelemre készteti. A Löwen szenzációs játékkal nyert szerdán a Flensburg ellen idegenben a Bundesligában, így igencsak jó formában érkeznek Magyarországra. A hazaiaknál Balogh Zsolt játéka kérdéses, mindenki más hadra fogható, és szükség is lesz minden játékosra, hiszen nem lehet elvárni az egész idényben pardésan játszó Bombactól és Kallmantól, hogy minden mérkőzésen a hátukon vigyék a csapatot. Ha mindenki hozzáteszi a magáét, a talán egy fokkal erősebb németek ellen meglehet a győzelem, amely kulcsfontosságú lehet a csoport 4. helyének megszerzéséhez.

A PSG múlt szombati "legyalulása" után vasárnap délután Kielben játszik az MVM-Veszprém csapata. A magyar bajnok óriási versenyben van a "nyolcaddöntő-mentességgel" és a legjobb 8 között könnyebb ellenféllel kecsegtető csoportelsőségért a franciákkal és a Flensburggal, nem könnyíti meg azonban a helyzetét, hogy szerb gólgyárosa, Momir Ilic a franciák elleni meccs első perceiben megsérült, és bár utána még 9 gólt lőtt, kiderült, hogy a kéztőcsontjából letört egy 2-3 milliméteres darab, így pár hétig csak a pálya széléről figyelheti a társakat. A korábbi évekhez képest sokkal gyengébben teljesítő Kiel sem állhat ki teljes csapattal: Domagog Duvnjakot a Celje elleni idegenbeli mérkőzés utolsó másodperceiben azonnali piroslappal kiállították, így egy meccses eltiltást kapott. Elviekben Duvnjak hiánya nagyobb veszteség a németeknek, mint Ilic a Veszprémnek, és bár a Kiel idei teljesítménye alapján jogosan tűnik egy olyan sebzett vadnak, amellyel - főleg hazai pályán - nagyon vigyázni kell, ez a Veszprém most jobb, erősebb csapat, és ha a PSG ellen bemutatott játékának - főleg védekezésének - csak a 70%-át tudja hozni, akkor győzelemmel távozhat a Sparkassen Arénából, és a csoport éléről várhatja a februári folytatást.

A Szeged szombaton 20.45-kor, a Veszprémé vasárnap 14.15-kor kezdődik.

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/kezilada-live.hu/vehirsport.hu)