Jump to content

Kézilabda: magyar-spanyol edzőpáros a női válogatott élén

2016. 02. 02. 15:02

Elek Gábort és Ambros Martint nevezte ki a női kézilabda-válogatott kapitányainak kedden a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), amely közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szakvezetőjével.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Elek Gábor és a spanyol Ambros Martin munkáját Siti Beáta segíti majd. Kinevezésüket, amely a következő négy mérkőzésre, közte két Eb-selejtezőre szól, Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök javasolta, a döntést az elnökség egyhangúlag hozta meg. Németh András, a női válogatott előző kapitánya a decemberi világbajnokság után mondott le, amelyen csapata 11. lett, így nem indulhat az olimpián. Elek Gábor a Ferencváros, Ambros Martin a Győri ETO vezetőedzője.

A női nemzeti együttessel kapcsolatban Kocsics Máté úgy fogalmazott:

"Olyan összefogásra van szükség, amely egy peches decemberi pillanat, egy összkudarc után visszaadja a hitet, hogy a női válogatott képes a világ élvonalához tartozni."

Pálinger Katalin azt mondta: minden sikerre szükség van most, és biztos benne, hogy a két szakember - akik azonnal elvállták a felkérést - kiválóan tud majd együtt dolgozni.

Elek Gábor korábban úgy nyilatkozott, nem kíván szövetségi kapitány lenni, s ezúttal is hangsúlyozta, hogy ezzel kapcsolatban

"semmi nem változott": "Nem főállású szövetségi kapitány leszek, egyszerűen arról van szó, hogy annak a sportágnak, amitől sokat kaptam, és rengeteget köszönhetek, most valamit visszaadhatok. Az összefogás volt, ami meggyőzött, hogy erre a négy mérkőzésre a lehető legjobb tudásunk szerint készítsük fel a nemzeti csapatot" - mondta.

"Ismerve Gábor és Ambros szakmai maximalitását, mindenképpen jogos elvárás a részünkről, hogy ezt a négy mérkőzésre szóló feladatot teljesítsük, onnan pedig az Európa-bajnoki felkészülést meg tudjuk alapozni az utódoknak" - fogalmazott Siti Beáta.

A női válogatott legközelebb március közepén vív tétmérkőzést, akkor kétszer is találkozik a lengyelekkel Eb-selejtezőn (9-én vagy 10-én idegenben, illetve 12-én vagy 13-án).

 

(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:mti)