Jump to content

Győzelemmel kezdett a Chernomaz-legénység

2016. 02. 12. 08:05

A magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra nyert Litvánia ellen a budapesti olimpiai selejtező első fordulójában. Galló Vilmos első mérkőzésén első gólját ütötte a nemzeti csapatban. A teltházas találkozón Rich Chernomaz együttese az első és a második harmadban egy-egy gólt szerzett, majd az utolsó játékrészben még kettőt, így alakult ki a végeremény. Háriékra pénteken Észtország vár.

A magyar együttes aktívabban, támadó felfogásban kezdte a mérkőzést, s fölénye a 15. percben érett góllá, amikor a debütáló Galló Vilmos lövését sodorta maga mögé a litvánok kapusa (1-0). Az újonc szerdán a sérült Sebők Balázs helyére került a keretbe, s első válogatott szereplésén ő nyitotta meg a gólok sorát.

A második harmadban néhány kiállítás nehezítette a házigazda dolgát, amely egy kettős emberhátrányt is átvészelt, majd egyenlő létszámnál Hári János csapott le egy kipattanó korongra, s kettőre növelte a magyar előnyt (2-0). A harmad utolsó percei inkább a kakaskodásokról, összeszólalkozásokról szóltak, mint a játékról.

A zárófelvonás elején Frank Banham távolról bombázott a litván kapuba, majd előbb a végig kiválóan védő Rajna Miklós mutatta be sokadik bravúrját, ezt követően egy gyors ellentámadást követően Kiss Dániel talált be, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt. A találkozó után a szurkolók több ezer plüssállatot dobtak a jégre, amelyeket a Magyar Jégkorong Szövetség kórházban ápolt gyerekeknek juttat majd el.

Olimpiai selejtező, 1. forduló:

Magyarország-Litvánia 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Gólszerzők: Galló (15.), Hári (28.), Banham (43.), Kiss D. (46.)

Lengyelország-Észtország 6-2 (3-0, 2-1, 1-1)

A további program:

Péntek, 2. forduló:

Lengyelország-Litvánia 14.30

Magyarország-Észtország 18.00

Vasárnap, 3. forduló:

Észtország-Litvánia 14.30

Magyarország-Lengyelország 18.00

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti))