Jump to content

Kikapott és kómában van a brit bokszoló

2016. 03. 28. 15:40

Chris Eubank junior megszerezte a brit középsúlyú profi ökölvívó bajnoki címet Chris Blackvwelltől, ráadásul ellenfelének agya bevérzett, most kórházban ápolják. Eubank szerint a mérkőzésvezetőnek a tizedik menetnél korábban be kellett volna szüntetnie a küzdelmet.

 

Nick Blackwell (19-4-1, 8 K. O./T. K. O.) nagyon kikapott Chris Eubank Juniortól (22-1-0, 17 K. O./T. K. O). A brit középsúlyú címért vívott mérkőzés tíz meneten keresztül tartott, a mérkőzésvezető akkor szüntette be a küzdelmet.

A huszonöt éves Blackwell megpróbáltatásai ekkor kezdődtek igazán, ugyanis hordágyon tudta csak elhagyni a ringet, bevérzett az agya, és mesterséges kómában tartják.

A sportvilág, főleg a bokszolók szinte azonnal együttérzésüket fejezték ki, kitartást és jobbulást kívánt Blackwellnek többek között legyőzője, Eubank, Lennox Lewis és Tyson Fury is.

A huszonhat éves ifjabb Chris Eubank megszerezte Blackwell övét, mégsem volt teljesen elégedett, és arar utalt,a bírónak jobban kellett volna óvnia ellenfele testi épségét: "Elég nagy ütéseket vittem be neki, de a bíró azt mondta, mehet tovább a küzdelem. Így, utólag, talán hamarabb beszüntethette volna a meccset."

(m4sport.hu)

(Forrás: sportrajongo.hu;m4sport.hu/Fotó:twitter, mirror.co.uk)