Jump to content

Nem mindennapi sportközösségek

2017. 07. 06. 12:30

Egy ideális világban a mozgás az életünk része. A valóság ezzel szemben az, hogy sokkal több figyelmet kellene kapnia a sportnak, a mozgásnak, mivel rengeteg ember kínlódik a túlsúly okozta kellemetlenségekkel és mozgáshiányos életmód miatti betegségekkel.

Akár egy séta is megfelelő mozgás lehet ahhoz, hogy az egész napos ülő munka után végre kicsit megmozgathassuk magunkat. Sokan aktív mozgásba kezdenek, még ha eleinte piciben is indulnak. Egy rövid kocogás, otthoni torna, séta hazáig vagy a boltba már mind érezteti hatását. Ha pedig valaki rákap az ízére, talán tovább is lát ezen, és az igénye is megnő a szervezettebb, rendszeresebb mozgásra.

A kezdeti lelkesedés könnyen alábbhagyhat azoknál, akiket kívülről nem motiválnak. Mondvacsinált ürügyeket találva, fokozatosan hagyhatja el a mozgást. Emiatt sokan keresnek olyan sportot, ahol többen megfordulnak. Például a futás, a kerékpározás lehet magányos tevékenység, de egy baráttal, a gyermekeddel vagy a társaddal futni sokkal felemelőbb még akkor is, ha az nem a cseverészésről szól.

Ha csapatot, közösséget szeretnél találni magadnak az internet segítségével, látogass el a sportoljma.hu oldalra, amelyen nemcsak a sportágak között válogathatsz, de a helyszínek között is. Amelyik mozgásforma, helyszín és időpont neked megtetszik, oda csatlakozhatsz. Olyan sportok között válogathatsz, mint asztalitenisz, fitnesz, futás, futball, kerékpározás, kézilabda, kosárlabda, lovaglás, röplabda, squash, tenisz, túrázás. Csakhogy, ez önmagában nem is lenne olyan különleges, hiszen még egy kis településnek is lehet fociválogatottja, azonban a sportoljma.hu oldalon olyan mozgásra invitálják az embereket, amely a sporton túl a csapatépítésen, az emberi kapcsolatok alakításán is dolgozik. A felsorolt sportokon túl bármelyik korosztály tagja megtalálhatja a magának valót, és nem csak a már felsorolt sportágakban.

Ha pedig nem találsz, létrehozhatsz te magad egyet. Nem kötelező ám a felsorolt sportokon belül maradni. Akár táncra is perdülhet az ember, ha rátalál egy táncolásra csábító felhívásra és csapatra. Breaktánc vagy társastánc? Kutakodj, könnyen lehet, hogy így találsz rá egy olyan mozgásformára, amelyet nem hagysz abba, mert visz magával a csapat, a lendület, az elért eredmények.

Aki erőnlétén szeretne fejleszteni, az is rátalálhat a helyre és a segítségre, például az AmbTorm Challenge Sportközösségen belül. A kerékpárosok kipróbálhatják magukat országúton és terepen is.

Még az alakformálás, a zsírolvasztás is sokkal jobb és élvezetesebb lehet, ha az egy csoporton belül zajlik. Tagja lehetsz akár az Maradj Mozgásban Sportközösségnek, is, hogy minél könnyedebben olvadjanak a kilók. Nemcsak az eredményt lehet látni a mozgás során, de új kapcsolatok, barátságok születhetnek.

Ha vonz a keleti harcművészet és szeretnél az annak megfelelő ruhában edzeni, képezni magad, tagja lehetsz a Fekete teknős Moodowon Dojang közösségnek is. A választás a tiéd.

Úgyis itt a strandolás időszaka, és ha szereted a röplabdát, akkor a kettőt együtt is élvezheted a strandröplabdában. A nők is focizhatnak, és bátran meg is teszik, úgyhogy beállhatsz közéjük, ha kedved szottyan.

Ha ennél különlegesebbre vágysz, esetleg olyan sportot keresel, amely már régóta vonz, de azt sem tudod, hogy kellene kezdeni a keresést, hogy kipróbálhasd magad benne, nézz körül a sportoljma.hu oldalon. Lehet, hogy megtalálod a te sportodat és a te közösségedet? Könnyen előfordulhat, és aki keres, az talál is. Aki nem talál, az pedig hozhat létre új sportközösséget.

(Forrás: szerkesztőség)