Jump to content

Nem igazol senkit Pálmarsson helyére a Veszprém

2017. 08. 21. 09:36

Nem igazol új játékost Aron Pálmarsson helyére a Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub - közölte a csapat új vezetőedzője a csütörtöki nyilvános edzés előtt az MTI-vel.

 

Ljubomir Vranjes azt mondta, "a szezonban minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és szeretnénk megtalálni az egyensúlyt a korábbi, illetve az új játékelemek között".

A vezetőedző gyorsabb kézilabdát vár a csapattól. Példaként elmondta, míg korábban csak két-három gyors indítás jellemezte a mérkőzéseiket, az elmúlt héten az ehingeni felkészülési tornán 12-13 lerohanásuk volt meccsenként a veszprémieknek.

"Az elmúlt hetek főleg futással és fizikai munkával teltek, a tréner értékelése szerint a roglai edzőtáborban jól teljesítettek a játékosok, akik egyre gyakrabban végeznek labdás feladatokat. Látszik, hogy fáradtak, de van még négy hetünk az első komoly megméretésig" - tette hozzá a szakember.

Nagy László zökkenőmentesnek nevezte az új játékosok beilleszkedését. Kiemelte, a Veszprém az elmúlt években mindig ott volt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

"Reméljük, ebben a szezonban is ott leszünk, és elsőként zárjuk azt" - fogalmazott a csapatkapitány, aki Aron Pálmarsson váratlan távozásáról úgy nyilatkozott, "ahogy lezajlott az egész, az meglepett, de egyébként nem".

A klub július 24-én jelentette be, hogy Vranjes a következő idényben nem számít a légiósra, aki az első edzés előtt 15 perccel rövid üzenetben jelezte az edzőnek, hogy nem kíván megjelenni, helyette hazautazik Izlandra.

Lékai Mátéban, akit a veszprémi szurkolók a csapat tavalyi legjobbjának választottak annak ellenére hiányérzet van a bronzérem miatt,  hogy a valaha volt legerősebbnek ítélte az elmúlt szezon kölni BL négyes döntőjének mezőnyét.

Mint mondta, tisztában van vele, hogy az idei szezonban Pálmarsson kiválása miatt nagyobb teher és felelősség hárul rá, de úgy fogalmazott: "annál jobb feladat nincs a világon, hogy magyarként a Veszprémben, ilyen szurkolótábor előtt a csapat irányítója lehessek".

A poszton az idei junior világbajnokság legjobb irányítójának választott Győri Mátyás lesz a váltótársa, aki nagyon jónak érzi a csapaton belüli légkört. Kiemelte, az edzésmunka és a körülmények is mások, mint előző klubjánál, a Balatonfürednél, és Veszprémben sokkal rohanósabb és gyorsabb a játék.

A Telekom Veszprémbe az idei szezonra a svéd vezetőedző, Ljubomir Vranjes (Flensburg-Handewitt) mellett a macedón balszélső Dejan Manaskov (Rhein-Neckar Löwen), a norvég jobbátlövő Kent Robin Tönnesen (Füchse Berlin), a francia balátlövő William Accambray (Paris Saint-Germain), valamint Győri Mátyás irányító (Balatonfüred) és Jamali Iman balátlövő (Meskov Breszt, kölcsönből vissza) érkezett.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)