Jump to content

Hanga Ádám nem akar kockáztatni a gyors visszatérésével

2018. 09. 20. 11:36

Jól halad a rehabilitációja júniusi térdműtétje után, Nem akar kockáztatni

 
 

A magyar kosárlabda-válogatott egyik legjobbja, Hanga Ádám rehabilitációja júniusi térdműtétje után jól halad, ám csapata, az FC Barcelona Lassa első szezonbeli tétmérkőzésein még biztosan nem léphet pályára.

A 29 éves bedobó az első számú európai kupasorozat, az Euroliga honlapján jelentkezett hosszú blogbejegyzéssel, melyben többek között erről is írt.A kosaras jelezte, hogy az operációt követően Magyarországon dolgozott együtt egy fizioterapeutával, és egy hónapja tért vissza Barcelonába. Hangsúlyozta, hogy kifejezetten utálja a sérüléseket, nehéz kívülről nézni csapattársai edzését, de tudja, hogy türelmesnek kell lennie, és semmiképpen nem szeretne a kelleténél korábban visszatérni.

"Tudom, hogy a felépülésem jó irányban halad, de a csapat első tétmeccsén, a Spanyol Szuperkupán még biztosan nem játszhatok. Nem kapkodok, mert jobb a szezon elején hiányozni néhány meccsről, mint korábban visszatérni kockáztatva az újabb sérülést" - írta a játékos, aki a válogatott szeptemberi világbajnoki selejtezőit is kénytelen volt kihagyni.

Hanga a Barcelonával kapcsolatban arról beszélt, hogy hat új játékost kell beépíteni az együttesbe, ám könnyíti az edzői stáb dolgát, hogy az átigazolásoknál a klub olyan játékosokat szerződtetett, akik ismerik a spanyol ligát. Hanga elmondása szerint valamennyiüket ismeri, játszott már velük egy klubban, vagy szerepelt már ellenük.

A csapat pénteken lép pályára a Szuperkupa Baskonia elleni elődöntőjében, aztán győzelem esetén szombaton következik a döntő, majd a spanyol bajnokságban először jövő csütörtökön szerepel. Az Euroliga október 11-én indul, amikor a katalán gárda a CSZKA Moszkva vendége lesz.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)