Jump to content

LeBron James a kosárlabda Cristiano Ronaldója

2018. 10. 31. 23:18

A labdarúgás és a kosárlabda világában is történt a közelmúltban két akkora volumenű átigazolás, amely rámutatott: vannak pótolhatatlan sportolók.

 
 

Valószínűleg mindenki tudja, hogy Cristiano Ronaldo 2018 nyarán Madridból Torinóba helyezte át a székhelyét és a Juventus együtteséhez igazolt. A Realnál mindenki meglepődött a bejelentésen, azonban kétségbe senki nem esett, mivel a háromszoros BL-címvédő keretében így is maradt bőven klasszis labdarúgó. Az idő múlásával viszont kiderült, a portugál zseni játéka hiányzik a királyiaknak és ez Julen Lopetegui vezetőedző állásába került.



A Real Madrid jelenleg a La Liga tabellájának kilencedik helyén szerénykedik, a lejátszott tíz bajnokiból csupán négyet tudtak megnyerni két döntetlen és négy vereség mellett.  2018 nyarán a tengerentúlon is történt egy hasonlóan nagy port kavart átigazolás. Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga legnagyobb sztárja, LeBron James a Cleveland Cavaliers együttesétől a Los Angeles Lakers csapatához szerződött.

A Cavs a 2017/2018-as szezonban megnyerte a Keleti főcsoport küzdelmeit, majd a nagydöntőben alulmaradt a Golden State Warriors ellen, aztán LeBron James eligazolt. Jelenleg a clevelandiek, hasonlóan a Real Madridhoz, nem találják magukat szupersztárjuk nélkül, hat vereséggel és nulla győzelemmel a Keleti főcsoport utolsó helyén kullognak. További párhuzam, hogy Clevelandben sem tűrte tovább a vezetőség a sikertelenséget és kirúgta Tyronn Lue vezetőedzőt.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)