Jump to content

Így vásárolj húst! Hasznos tippek a tuti sikerhez

2019. 03. 18. 13:39

Ahogy mondani szokták, együtt lenni, és együtt enni jó. A közös étkezés az összetartozást jelképezi, emellett kapcsolatteremtő és közösségépítő szerepe is van. A különféle húsételek általában nem hiányozhatnak a megterített asztalról, ami nem csoda, hiszen ez a hozzávaló a hazai gasztronómia egyik fontos alapanyaga. Cikkünkből kiderül, mire érdemes odafigyelni a húsvásárlásnál és milyen húsételekkel kápráztathatjuk el a szerelmünket, a barátainkat és a családunkat… (X)

1. Olcsó húsnak…

… híg a leve – tartja a mondás. Ugyan ma már megfizethető áron is beszerezhetünk kiváló minőségi húsokat és húskészítményeket, törekedjünk arra, hogy mindenképpen megbízható helyen vásároljunk. A szükséges tápanyagokat ugyanis, amelyek az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlenek, csakis a kiváló színvonalú termékek tartalmazzák. A Regnum Húsüzem piacvezető frisshúsban, húskészítményben magas márkaértékkel rendelkezik, és ismert minőséggel párosul. 15 éve látja el minőségi húsáruval a SPAR és az INTERSPAR üzleteket, és maximálisan figyelembe veszi a fogyasztói igényeket.

2. Melyik ételhez milyen húskészítmény illik?

Sertés, marha, angus marha, borjú, bárány, birka és még sorolhatnánk… Vásárláskor figyelembe kell vennünk, hogy milyen étellel szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket és azt történetesen mely húsból lehet a legfinomabban elkészíteni. Ha például pörkölt lesz a menü, akkor tökéletes lehet hozzá a sertés szaftos része, a lapocka, a karajból pedig, ami nem mellesleg rendkívül egészséges is, mert alacsony a zsír – és koleszterintartalma, isteni rántott szeleteket süthetünk ki.

 

3. Közös grillezés, közös móka

Ha grillezni szeretnénk, nem kell megvárni a nyarat, hiszen vannak olyan termékek, amiket bármikor könnyedén, akár serpenyőben is kisüthetünk. Nem kell hozzá más, csak egy kellemes baráti társaság, hiszen a közös főzés jó móka, no meg a finomság, ami majd a tányérunkra kerül. A SPAR saját húsüzemének zamatos és kiváló minőségű grillkolbászaival nem lőhetünk mellé, még akkor sem, ha valaki a haverok közül a hazai ízek szerelmese, más pedig új gasztronómiai élményeket keresne. De választhatunk előre bepácolt húsokat is az üzletben, mint például fokhagymás sertéstarját, csilis sertéskarajt, vagy BBQ-s sertéslapockát.

4. Egy romantikus steak vacsi

Ahogy mondani szokták, a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út. S hogy mivel lephetnénk meg párunkat egy romantikus vacsin? Egy jól elkészített steakkel, ami nem is akkora ördöngösség! Pláne, ha a megfelelő húst használjuk fel, ilyen például a marha, ami tökéletes alapanyag ehhez a mennyei ételhez.

5. Hagyományos ízek a tányéron

Ha csak tehetjük, lepjük meg szeretteinket egy-egy ízletes fogással, amelyek például a hagyományos vasárnapi ebédeket idézik. Biztos a nagyink szeme is elkerekedik majd, ha letesszük elé az általa is oly kedvelt lacipecsenye általunk készített változatát. Szuper választás hozzá a Regnum húsüzem mindig friss és minőségi kínálatából a sertéstarja, amely zsírral márványozott, szaftos része a húsnak. 2014 novembere óta egyébként a húsüzemnek – a sajtot tartalmazó termékein kívül – valamennyi húskészítménye laktóz-, glutén- és szójamentes.

 

www.frisshus.hu

(Forrás: Szerkesztőség)