Jump to content

Vizes vb - Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

2019. 07. 24. 08:30

A magyar férfi vízilabda-válogatott drámai küzdelemben 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Märcz Tamás együttese ezzel egyetlen lépésre van az ötkarikás kvótától, ugyanis a Koreai Köztársaságban a férfiaknál két indulási jogot osztanak ki: mivel az olimpiai bajnok Szerbia - amely világliga-győzelmével már biztosította helyét Tokióban - a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, ezért a két döntős vehet részt biztosan a jövő évi ötkarikás játékokon.
Legutóbb 2013-ban Barcelonában fordult elő, hogy a férfi és a női válogatott is négy közé jutott a világbajnokságon, előbbi a katalán fővárosból arany-, utóbbi bronzéremmel tért haza.
A magyarok a csütörtöki elődöntőben - közép-európai idő szerint 11.30 órától - az olasz-görög párharc győztesével játszanak.

Eredmény:
vízilabda, férfiak, negyeddöntő:
Magyarország-Ausztrália 10-9 (3-3, 2-3, 3-1, 2-2)
--------------------------------------------------
gólszerzők: Zalánki, Vámos 3-3, Manhercz, Jansik Sz., Varga Dé., Sedlmayer 1-1, illetve Power, Edwards, Roach, Kayes 2-2, Ford 1

Magyarország:
Nagy V. - Vámos, Bátori, Sedlmayer, Jansik Sz., Manhercz, Hárai, cserék: Angyal, Pohl, Mezei, Zalánki, Varga Dé., Vogel (kapus)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: MTI,youtube, pinterest, pixabay)