Jump to content

Koronavírus - egy Juventus játékos megfertőződött, de van érintett NBA-játékos is

2020. 03. 12. 08:33

Az olasz bajnokság címvédőjének az egyik játékosa korona-fertőzött, de az NBA-ben is van két játékos, akiről tudni lehet, hogy érintett. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság mindeközben határozatlan időre beszüntette a szezon. 

Pozitív lett Daniele Rugani, a Juventus labdarúgója koronavírus-tesztje. Az olasz együttes honlapjának szerdai szűkszavú közleménye szerint a hétszeres olasz válogatott hátvéd jelenleg tünetmentes.

A klub közölte: megteszik az ilyenkor szükséges, törvény által előírt lépéseket, így a védővel érintkező játékostársak és alkalmazottak várhatóan karanténba kerülnek.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hétfőn a koronavírus-járvány terjedése miatt április 3-áig minden sportesemény megrendezését, így a Serie A-t is felfüggesztette. A Juventus jövő kedden a Lyont fogadná a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, az első meccsen Franciaországban 1-0-s hazai siker született.

Mindeközben az NBA-ben is robbant a bomba, a hajnali mérkőzések közül csak négyet fejeztek be, a Utah-Oklahoma találkozót már el sem kezdték miután kiderült, hogy a hazaiak egyik játékosa, Rudy Gobert tesztje pozitív lett, sőt nem sokkal ezt követően nyilvánosságra hozták, hogy egy másik Jazz játékos is pozitív tesztet produkált. 

Az NBA szezon a hírek szerint minimum egy hónapra leáll, Adam Silver komiszár úgy nyilatkozott, hogy ezalatt az idő alatt kidolgozzák a megfeleő forgatókönyvet.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)