Jump to content

Tokió 2020 - A lakosság megosztott az olimpia 2021-es rendezésével kapcsolatban

2020. 06. 29. 10:53

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye alapján a tokiói lakosság megosztott a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia 2021-es rendezése kapcsán.

A megkérdezettek 51,7 százaléka szerint a játékokat és az azt követő paralimpiát törölni kellene vagy tovább halasztani - derül ki a Tokió Simbun című újságban közzétett, mintegy ezerfős felmérésből. A válaszadók 46,3 százaléka ellene van a jövő évi rendezésnek.

A kutatás alapján a japán főváros lakosainak 27,7 százaléka nem szeretné, ha végérvényesen törölnék az olimpiát, 24 százalék pedig az újabb időpontmódosítás mellett foglalt állást. A válaszadók mintegy harmada (31,1 százalék) ellenezte, hogy a játékokra egyszerűsített formában - például nézők nélkül - kerüljön sor.

A tokióiakat képviselő mintegy ezer megkérdezett mindössze 15,2 százaléka mondta azt, hogy bonyolítsák le az olimpiát a terveknek megfelelően.

Japán és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság március végén döntött arról - hosszas egyeztetések után - hogy a pandémia miatt egy évvel elhalasztja a tokiói ötkarikás játékokat. Az esemény új időpontja 2021. július 23-augusztus 8. A szervezők szándéka az, hogy a résztvevők - sportolók, edzők, sportvezetők, szurkolók, közreműködők - egészségét maximálisan szem előtt tartva tervezzék meg a lebonyolítást, és jelentősen csökkentsék a költségeket.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, youtube, twitter)