Jump to content

Tokió 2020 - Este kezd Grazban a 3x3-as női kosárválogatott

2021. 05. 27. 18:46

A tervezettnél két és fél órával később kezdi meg szereplését a 3x3-as női kosárlabda-válogatott a grazi olimpiai selejtezőtornán.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese csütörtökön 18.15 órakor találkozott volna a fehéroroszokkal az ausztriai város főterén, csakhogy 17 óra körül viharos szél és eső csapott le a helyszínre, így a szervezők félbeszakították a programot. Az újratervezett menetrend szerint a fehéroroszok elleni meccs 20.45 órakor rajtol, míg az eredetileg 21.35 órára kiírt Hollandia elleni mérkőzés átkerült pénteken 10.15-re.

A folytatásban a Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összetételű válogatott szombaton 19.05-kor Észtországgal, 21.35-kor pedig Srí Lankával csap össze a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)