Jump to content

Imanol Garciandíával hosszabbított a Pick Szeged

2021. 12. 29. 12:22

Szerződést hosszabbított 2024-ig a spanyol Imanol Garciandíával a Pick szeged kézilabdacsapata.

"A spanyol játékossal nagyon elégedettek vagyunk eddig, gyorsan beilleszkedett a csapatba, felvette a ritmust, erősségünk lett. Egy remek sportolót ismerhettünk meg, így gyorsan is ment a szerződés aláírás" - fogalmazott Kiss Bence, a Pick Szeged cégvezetője.

A 26 esztendős, 204 centis jobbátlövő elmondta: szeretett volna maradni, és a klub is ezt szerette volna, így könnyen megállapodtak.

"Az, hogy három évet itt tölthetek, fantasztikus számomra, a Pick Szeged Európa egyik legnagyobb csapata. 20-23 éves korom óta az a célom, hogy lépésről lépésre haladjak, és eljussak egy ilyen nagy klubhoz. Ez most sikerült, de természetesen ennyivel nem elégszem meg" - tette hozzá. "Most az a célunk, hogy címeket nyerjünk és ott legyünk a Bajnokok Ligája négyes döntőjében."

Garciandía tagja a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnak. A magyar élvonalban eddig 13 meccsen lépett pályára - ő szerezte például a Pick Aréna első NB I-es szegedi gólját - és 32 találatot jegyzett. A Bajnokok Ligájában eddig 31-szer volt eredményes.

 

 

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)