Jump to content

Peking 2022 - Jászapáti Petra: örömkorcsolyázás lesz a világbajnokságon

2022. 02. 28. 14:43

A vegyes váltóval Pekingben olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra szerint örömkorcsolyázásra készülnek a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a március 18. és 20. között Montreálban sorra kerülő világbajnokságon.

A 23 éves versenyző hétfőn az M4 Sport Sporthíradó című műsorában úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudnak róla, hogy esetleg eltörölnék a vb-t, ők mindannyian úgy készülnek, hogy rajthoz kell állniuk Kanadában.

"A csapat nagy része minden edzésen ott van, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk felkészülni, egyfajta örömkorcsolyázásra lesz ott lehetőségünk a szezon végén" - fogalmazott Jászapáti, aki Pekingben egyéniben 500 méteren 7., 1000 méteren pedig 8. lett.

"Az elmúlt évek során megtanultunk versenyezni a vegyes váltóban is, én most sokkal biztonságosabbnak érzem ezt a számot, mint három-négy évvel ezelőtt, amikor bevezették" - jelentette ki a gyorskorcsolyázó, és hozzátette, ez a szám sokkal kiszámíthatatlanabb, mint bármelyik másik.

"Nem gondoltam volna, hogy érmet szerzek az olimpián, de erre a vegyes váltó lehetőséget adott nekem. Ugyanakkor az egyéniben elért eredményeimre is büszke vagyok" - mondta Jászapáti.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a februári téli olimpián három érmet szereztek: Liu Shaoang 500 méteren győzött - ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok -, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyes váltóban Jászapátival, Kónya Zsófiával, Liu Shaolinnal és Krueger John-Henryvel. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin pedig hatodik volt, ahogy a címvédőként induló férfi váltó is.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)