Jump to content

Babos Tímea egyre feljebb a világranglistán

2014. 01. 27. 15:15

Az idény első Grand Slam viadal után hétfőn nyilvánosságra hozták a legfrissebb tenisz világranglistákat. A hölgyek listáján természetesen továbbra is Babos Tímeát jegyzik a legmagasabban a magyar játékosok között. A soproni kiválóság mostanság remekel, nem véletlen, hogy egyesben és párosban is javított egy héttel korábbi eredményéhez képest.

Babos Tímea a WTA honlapja szerint jelenleg a 83. helyen áll 740 ponttal az egyéni rangsorban és ezzel messze a legmagasabban jegyzett magyar teniszező, nem csak a hölgyek között. Babos egy héttel ezelőtti helyezéséhez képest három pozíciót javított, a hozzá legközelebb álló magyar játékos a 245. helyen álló Czink Melinda. Babos nem csak egyéniben, de párosban is javított, ami egyáltalán nem meglepő, lévén a 21 éves játékos mostanság párosban szárnyal. Timi a legutóbbi pozíciójához képest hat helyet lépett előre, a 38. helyről felugrott a 32.-re, ez utóbbi pályafutása legjobbja.

Az elmúlt idényben Babos párosban nem kevesebb, mint öt WTA-tornát nyert meg, további egy viadalon döntőt játszott. A fiatal teniszező a 2014-es idényben ott folytatta, ahol az előző szezonban abbahagyta, hiszen Sydney-ben Lucie Safarova oldalán újabb viadalt nyert, méghozzá pályafutása legrangosabb versenyét. A sikert még édesebbé tette, hogy cseh párjával a világelső, Errani, Vinci olasz kettőst győzték le, akik amúgy az Australian Openen idén címet védtek. Apropó Australian Open, Babos az idény első Grand Slam tornáján is nagyszerűen szerepelt, egyesben drámai csatában kapott ki a főtábla első körében, míg párosban a harmadik körig jutott Petra Marticcsal az oldalán.

Babos Tímea jelenleg Párizsban szerepel a 710 000 dollár összdíjazású Open GDF Suez elnevezésű versenyen, ahol egyesben a selejtezőben búcsúzott sajnos, párosban azonban még javíthat, majd a párizsi verseny után a FED-kupában szerepel a magyar válogatott tagjaként.

fotó:babostimea.hu

sportrajongo.hu/molcsapat.hu