Jump to content

Megérkezett a magyar csapat a téli olimpia helyszínére

2014. 01. 31. 15:02

Helyi idő szerint hajnali négy órakor leszállt a Szocsi melletti repülőtéren az a repülőgép, amellyel a magyar csapat utazott a XXII. téli ötkarikás játékokra. A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint a sportolókkal és a hivatalos kísérőkkel minden rendben van, reggel mindenki elfoglalta a szállását.

A küldöttség Siklós Erik sajtófőnök és Molnár Krisztina, a csapatiroda munkatársának vezetésével csütörtökön délután a Syma Csarnoktól busszal indult a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan Isztambul érintésével érkeztek meg az orosz tengerparti városba.

"Jól utaztunk, bár a végén szakadó esőben, kicsit izgalmasan landoltunk Szocsiban, a repülőtérről pedig, ami nincs messze az olimpiai falutól, még három órába telt, míg mindenki elfoglalhatta a szobáját" - idézte a MOB honlapja Siklós Eriket.

A magyar csapat tagjai három helyszínen kaptak szállást: a gyorskorcsolyázók a tengerparti faluban, az alpesi sízők onnan egy órányi utazásra a hegyen, a sífutók és a biatlonisták pedig hozzájuk közel fognak lakni.

"A falu nagyon újszerű, a szobák hatalmasak, tágasak. Az orosz önkéntesek és biztonságiak rengetegen vannak, nagyon kedvesek, segítőkészek, udvariasak, bár a szervezés még nem teljesen tökéletes. Hosszú utunk volt, a péntek a pihenésről szól" - fogalmazott a sajtóattasé.

Az egy hét múlva kezdődő szocsi olimpia marketingből származó bevétele téli ötkarikás rekordot jelentő 1,3 milliárd dollár (297,5 milliárd forint). Amint Dmitrij Manevics, az olimpia marketingfőnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az összeg abszolút rekord a téli játékok történetében, másfélszerese a 2010-es vancouverinek, és majdnem eléri a 2008-as pekingi nyári játékok marketingbevételét.

A szocsi szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tíz partnerével (Coca-Cola, AtoS, Dow Chemical, General Electric, McDonald's, Omega, Panasonic, Procter&Gamble, Samsung, Visa), valamint 47 orosz szponzorral áll kapcsolatban.

Fotó: freedigitalphotos.net

sportrajongo.hu/MTI