Jump to content

Babos Tímea szerint a páros egy nagyon nagy szerencsefaktorú játék

2014. 04. 08. 11:26

Babos Tímea közel kéthónapnyi távollét után itthon töltött pár napot. Rá is fért a pihenés, hiszen az elmúlt időszakban számos versenyen vett részt egyéniben és párosban is. Legutolsó tornáján Monterreyben, egyéniben a második fordulóig jutott, párosban viszont a döntőig menetelt a fehérorosz Olga Govorcova oldalán. Timi egyesben attól a Date-Krumm Kimiko-tól kapott ki nagy csatában, akivel tavaly párosban megnyerte a tornát. A páros elődöntőjében is találkoztak volna, de ellenfelük - a 43 éves japán hölgy kimerültségre hivatkozva - feladta a mérkőzést.

„Jól érzem magam, csak kicsit fáradtan, elég hosszú volt az út, két nap kellett, hogy hazaérjek. Monterreyben az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon jól éreztem magam, annak ellenére is, hogy az idei évben új helyszínen rendezték a versenyt, és a díjazásnak köszönhetően a hangulata is megváltozott” – mondta Timi a mexikói viadalról, ahol két éve egyéniben, tavaly pedig párosban diadalmaskodott.

A jelenlegi világranglistán legelőkelőbb helyén szereplő magyar klasszis elmondta, jó volt ismét a mexikói barátaival találkozni, úgy gondolja egy nagyon jó meccset játszott Kimikóval, és örül neki, hogy párosban is sikerült a döntőig menetelnie. Mindezt javuló játékkal, így összességében elégedett az elmúlt heti teljesítményével.

Timi idén Govorcovával indult, és elárulta, jól érezte magát a fehérorosz lánnyal, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lehet közös jövője a párosuknak. A mexikói szereplés jó alap lehet a közös munkára, annak ellenére is, hogy a finálét nagy csatában - a döntő szettben 11-9-re – elveszítették a harmadik helyen kiemelt Darija Jurak, Megan Moulton-Levy horvát, amerikai páros ellen.

„Ez a páros kérdés nagyon mocsok dolog tud lenni, egy nagyon nagy szerencsefaktorú játék. Ilyen esetekben nagyon bosszantó, ha ilyen minimális különbséggel kap ki az ember. Sokszor egy balszerencsés pont el tudja dönteni a meccs sorsát. Az első szettben breaklabdánk volt, ha azt a pontot megnyerjük, az egész meccs másképp alakul. De a végén is csak centiken múlott, hogy 9-6 helyett nem 8-7 lett, onnan pedig már egész más végjáték is kialakulhatott volna” – összegezte Timi az elveszített finálé tanulságait.

fotó: babostimea.hu/ forrás:sportrajongo.hu/molcsapat.hu