Jump to content

Ötvennégy ország versenyzői a szegedi kajak-kenu vk-n

2014. 05. 14. 10:21

Ötvennégy ország sportolói neveztek a jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupaversenyre, amelyet kis világbajnokságként is emlegetnek a sportágban. Ábrahám Attila, a magyar szövetség főtitkára, egyben a viadal szervezőbizottságának vezetője a keddi sajtótájékoztatón elképesztőnek nevezte a verseny iránti érdeklődést, s elárulta, hogy az akkreditált személyek száma közelíti az ezres határt. A szegedi regattára, amely a nemzetközi szövetség vk-sorozatának utolsó állomása, mindhárom napon ingyenes lesz a belépés.

A magyar válogatott két évtized után először idén minden vk-versenyen vízre száll, két héttel ezelőtt Milánóban aratott sikereket, most hétvégén a csehországi Racicében szerepel 14 kajakossal és kenussal, végül jövő hétvégén következik a szegedi viadal, ahol minden számban két hazai egységért szoríthatnak majd a szurkolók.

"Fontos, hogy minden állomáson ott lehetünk, mert például a női szakág korszakváltáson esik át, és jó, hogy a fiatalok tét nélkül átérezhetik egy nemzetközi verseny hangulatát. Ez később kifizetődhet" - fogalmazott Csabai Edvin szakmai igazgató.

Storcz Botond vezetőedző sikeresnek értékelte a milánói szereplést, mind mondta, a rutinos, illetve "első bálozó" versenyzőkből álló csapat annak ellenére végzett az éremtáblázat élén, hogy a szövetségnek nem volt hivatalos elvárása velük szemben.

A Maty-éri vk-viadal hivatalos szlogenje: "Nem célba érni nehéz, hanem eljutni a rajtig". A kampány két reklámarca pedig a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta, valamint a kenus világbajnok, Mike Róbert. A kenus elárulta, társával, Vasbányai Henrikkel győzni szeretnének Szegeden, s őt külön motiválja majd, hogy ez lesz az első olyan nagy nemzetközi viadal, amelyen a kétéves kisfia is ott szurkolhat.

Fotó:origo.hu forrás:sportrajongo.hu/MTI