Jump to content

A riói olimpia után visszavonul Fábiánné Rozsnyói Katalin

2014. 05. 19. 21:48

A riói olimpia után felhagy az edzősködéssel Fábiánné Rozsnyói Katalin, sportágától, a kajak-kenutól azonban nem szakad el. A sikeres szakember a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának elmondta, Rióig még két év van hátra, utána viszont hátrébb lép. A múltban több alkalommal meglebegtette, hogy visszavonul, most azonban nem fog visszahőkölni. Elmondta, az idén 72 éves lesz, és bár belül fiatalnak érzi magát, az embernek egy idő után be kell látnia, hogy semmit sem lehet a végtelenségig csinálni. A mindennapos megfeszített munka egyre többet kivesz belőle, és mindenkinek az az érdeke, hogy ebből levonja a megfelelő következtetéseket.

A rendkívül sikeres edző jelezte, hogy az utóbbi időben valamelyest már visszavett a tempóból. "Nem vagyok ott az összes edzésen és nem utazom el az összes versenyre. Egyre jobban értékelem, ha néha csak úgy semmittevéssel töltöm az időt, és kicsit jobban oda tudok figyelni a családomra, esetleg kertészkedem."

"Az önfényezésnek a látszatát is kerülni szeretném, de az évtizedek alatt felhalmoztam annyi tapasztalatot, hogy szaktanácsadóként vagy valamilyen más formában még segíthessek. A véleményemet továbbra is meg szeretném osztani, ám kizárólag azokkal, akik kíváncsiak rá" - tette hozzá.

Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzőként ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren az 1968-as olimpián. Pályafutása befejezése után 1977-ben kezdett edzősködni. Első kiemelkedő versenyzője Mészáros Erika volt.

Ő emelte a legnagyobbak közé Kovács Katalint, és Janics Natasát is és ő volt az, aki először egy hajóba ültette az elmúlt évtized legeredményesebb párosát. 2011-ben kezdett férfiakat edzeni, a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kettős a hazai rendezésű vb-n rögtön aranyérmet nyert K-2 500 méteren, a londoni olimpia volt, ott Tóth és Kulifai - Kammerer Zoltánnal és Pauman Dániellel - olimpiai ezüstérmet szerzett.

Fotó: mkksz.hu/ forrás:sportrjongo.hu/mob.hu