Jump to content

Roland Garros, 8. nap - Felvezetés

2014. 06. 01. 14:22

A mai napon, minden egyéni meccset a két center pályán tekinthetnek majd meg a Philippe Chatrier és a Suzanne Lenglen játéktérre ellátogatók, na meg persze a tévénézők. Kettő hely még szabad a férfi mezőnyben a legjobb tizenhat között. Ezeket a mérkőzéseket szombaton szakították félbe sötétedés miatt, ma kerülnek befejezésre. Viszont lesznek olyanok, akik már a negyeddöntőért játszhatnak. A férfiaknál és a hölgyeknél is négy-négy teniszező biztosíthatja be helyét a nyolc közé.

A Philippe Chatrier programját Eugenie Bouchard (16.) és Angeliqe Kerber (9.) fogja megnyitni. A kanadai remek formában van, elmúlt 8 találkozóját megnyerte, köztük öt nürnbergi sikerrel, mely győzelmek akkor bajnoki címet jelentettek számára. A két játékos eddig egyszer találkozott egymással, tavaly Amerikában, akkor döntő szettes német diadallal. Vasárnapra is marad egy "szervagép" harc, melyet Tomas Berdych (6.) és John Isner (11.) játszanak. A két félbeszakított küzdelem kezdőik ezek után mindkét pályán; Fernando Verdasco (25.) és Richard Gasquet (13.) 6:3 6:2 2:2-es spanyol vezetésről, Andy Murray (8.) és Philipp Kohlschreiber (24.) - skót szempontból - 3:6 6:3 6:3 4:6 7:7-ről fogja folytatni. A két klasszisnak, Novak Djokovicnak (2.) és Roger Federernek (4.) talán most lesz a torna során az eddigi legnehezebb dolga, előbbi Jo-Wilfried Tsongával (14.), utóbbi Ernest Gulbissal (17.) fog összecsapni, míg Philippe Chatrier záró meccsén Garbine Muguruza (35.) és Pauline Partmentier (145.) mérheti össze tudását.

Érdekesség, hogy a hazai közönség előtt teniszező Parmentier az első három fordulóját döntő játszmás sikerrel tudta le. A kanadai Milos Raonicnak (9.) sem szabadna hibáznia, az ő ellenfele az a Marcel Granollers (25.) lesz, aki ellen még egyszer sem léphetett pályára. Muguruza mellett egyetlen, még versenyben lévő spanyol hölgy, Carla Suarez Navarro (15.) a fiatal horvát, Alja Tomjanovic (72.) riválisaként teniszezhet majd, ám a női mezőny mai legszínvonalasabb találkozójának nem az, hanem minden bizonnyal a Samantha Stosur (18.), Maria Sharapova (8.) ütközet ígérkezik a Suzanne Lenglen játékrendjének befejező mérkőzésén.

(Fotó: abcblogs.abc.es/highfive.com)