Jump to content

A KIRÁLYNŐ MÁR MEG VAN, NA DE KI LESZ A KIRÁLY?

2014. 06. 08. 13:23

Mindenki ezt a kérdést teszi fel a Roland Garros férfi döntője előtt. Jóslatokba bocsátkozni azonban nem érdemes, még az igazi hozzáértőknek sem. Lehet itt nézni bármilyen statisztikát, korábbi mérkőzéseket, a Rafael Nadal (1.) Novak Djokovic (2.) párharc nem ezeken alapszik. A jelenlegi férfi mezőny két legnagyobb alakjának, minden meccse egy ajándék, egy új élmény a fanatikusok számára. Ami biztos, és ezzel nem mondunk semmi újat, a találkozó eldőlhet izgalmas öt-, de akár sima három játszmás összecsapásban is.

Azt azért mindenképpen leszögezhetjük, ha csak a Roland Garros borítását vesszük figyelembe, akkor Nadal, a legutóbbi négy párizsi viadal győztese számit az esélyesebbnek. Viszont a 2014-es esztendő eddigi periódusait az elképesztő mozgástechnikájáról híres Djokovic élte meg jobban. Továbba az idei két egymás elleni küzdelem végén is Nadalnak kellett átadnia gratulációját, a Boris Becker által irányított szerbnek. Mi több, mind a két ütközet egy ATP 1000 Masters torna fináléja volt, ráadásul az egyik párharc a világelső kedvenc borításán zajlott. Azonban a spanyol, a mostani viadal fordulóit szinte hullámvölgy nélkül, csodálatos pörgetésekkel vívta meg. Djokovic a legutóbbi kört rapszodikus tenisszel játszotta, de ha emlékezetessé szeretné tenni a döntőt, akkor végig egyenletes koncentrációra lesz szüksége.

A mérkőzés nem csak a Muskétások Kupájáért fog zajlani. Nadal egy esetleges győzelemmel tovább növelné előnyét a világranglista élén, ellenben ha Djokovic nyer, akkor hétfőtől ismét a szerb ülne a férfiak képzeletbeli trónján.

Tehát a "ki lesz a király?" kérdés mellett az is felvetődhet, hogy a tizenöt órakor, a Philippe Chatrier stadionban kezdődő összecsapás végeztével, a jövő hét első napján az ATP által kiadott besoroláson új nevet fedezhetünk -e majd fel az első pozícióban, avagy sem.

(Fotó:dhakatribune.com/tennis.com)