Jump to content

Pénz, pénz, pénz: Melyik sportoló kaszálta a legtöbbet?

2014. 06. 18. 09:35

A Forbes magazin nyilvánosságra hozta az utóbbi év legjobban kereső sportolóinak a névsorát. A lista élén a világ jelenlegi talán leghíresebb és legeladhatóbb, nem mellékesen pedig sokak által a súlycsoportoktól függetlenül is legjobbnak tartott úriember áll. Az elsó ötben két labdarúgó- és két NBA-sztár található, meglepetésre az első tíz között nincs NHL vagy MLB (baseball) sztár.

A Forbes magazin listáját Floyd Mayweather vezeti, aki az elmúlt 12 hónapban potom 105 millió dollárt keresett. A második helyen Cristiano Ronaldo áll, a Real Madrid és a portugál válogatott vezére 80 millió dollárt keresett, a teljes összeget természetesen nem a királyiak kasszájából kapta, hanem különböző pályán kívüli tevékenységéért. Ronaldo mögött a Miami Heat együttesével az NBA döntőt éppen elbukó LeBron James áll a harmadik helyen 72.3 millió dollárral, majd kicsit lemaradva Lionel Messi következik 64.7 millióval.

Az első öt helyezett közé Kobe Bryant fért még be, de szorosan ott van a sarkában a valaha volt legjobb golfozónak tartott Tiger Woods, aki ahhoz képest, hogy március óta nem fogott ütőt a kezében sérülése miatt, igen jól tartja magát a gazdagok listáján. Woods mögött Roger Federert jegyzik, aki lehet, hogy mostanság idejekorán búcsúzik a Grand Slam tornáktól, de azért még mindig nagyon jól keres a pályán és azon kívül is. A Grand Slam győzelmek tekintetében csúcstartó Federert egy másik golfozó, Phil Mickelson követi, majd jön a friss Roland Garros győztes Rafa Nadal, míg a listát 10. helyen az Atlanta Falcons irányítója, Matt Ryan zárja.

Az utóbbi 12 hónap legjobban kereső sportolói:

1. Floyd Mayweather: $105 millió
2. Cristiano Ronaldo: $80 millió
3. LeBron James: $72.3 millió
4. Messi: $64.7 millió
5. Kobe Bryant: $61.5 millió
6. Tiger Woods: $61.2 millió
7. Roger Federer: $56.2 millió
8. Phil Mickelson: $53.2 millió
9. Rafael Nadal: $44.5 millió
10. Matt Ryan: $43.8 millió

(Fotó:theshadowleague.com/celebritynetwork.com)