Jump to content

Amerikai mélypont Wimbledonban

2014. 07. 01. 12:30

Soha nem látott mélységekben van az amerikai tenisz, már ami a 2014-es wimbledoni eredményeket illeti, hiszen az Egyesült Államok teniszezőinek mindegyike elbukott még az első héten. A katasztrofális szereplés nem túl jó előjel az év utolsó Grand Slam tornája, a new yorki US Open előtt. 

Persze Serena Williams a női világelső, a fiatalok közül pedig sokan ígéretes tehetségek, míg a férfiak között is akad top 10-es teniszező, ám az idei wimbledoni torna nagyon nem sikerült az USA versenyzőinek. Történt ugyanis, hogy már a harmadik fordulóban búcsúzott az összes amerikai a viadaltól, pedig nem voltak kevesen. A férfiaknál 10, a hölgyeknél 13 teniszező indult el a főtáblán, és egyikük sem jutott el a második hétig, azaz a nyolcaddöntőkig.

Ez pedig olyannyira nem gyakori Wimbledonban, hogy utoljára hasonló eset több, mint 100 éve, 1911-ben fordul elő az Egyesült Államok indulóival.

A két legnagyobb meglepetés természetesen Serena Williams és John Isner kiesése volt. Előbbi világelsőként kapott ki három szettben a francia Alizé Cornet-tól, míg a hórihorgas Isner úgy búcsúzott a tornától, hogy három mérkőzés alatt mindössze egyszer veszítette el az adogatását. Ez viszont pont a Feliciano Lopez elleni találkozó negyedik szettjében esett meg vele, így elbukta a mérkőzést is. (Fotó:sportsndtv.com)