Jump to content

Gyulai emlékverseny - Világbajnok rúdugrók a mezőnyben

2014. 07. 01. 10:49

Rúdugrásban világbajnokokkal, férfi 800 méteren pedig 1:44 percen belüli időre képes futókkal erősödött meg a mezőny a jövő kedden, Székesfehérváron sorra kerülő Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint rúdugrásban a 2011-es szabadtéri vb-győztes lengyel Pawel Wojciechowski és a 2003-as aranyérmes olasz Giuseppe Gibilisco is elfogadta a meghívást. Mellettük még egy ugró biztosan lesz a mezőnyben, aki átvitte már az 5,90 méteres magasságot: ő a londoni olimpián negyedik orosz Szergej Sztarodubcev.

Férfi 800 méteren rajthoz áll a magyar csúcstartó (1:45.37 perc) Kazi Tamás, aki számára adott lesz a lehetőség, hogy kiváló eredményt érjen el, ugyanis olyan középtávfutókkal versenyezhet, mint például a tavalyi kenyai bajnok Job Kinyor és a hazájában 2012-ben győztes Anthony Chemut, akiknek az egyéni csúcsuk egyformán 1:44 percen belül van.

Az már korábban kiderült, hogy a versenyen Ivan Uhov olimpiai bajnok orosz magasugró is indul, csakúgy mint a 110 gát amerikai vb-győztese és olimpiai másodikja, Jason Richardsson. Dobószámokban parádés mezőny gyűlik össze: férfi kalapácsvetésben az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián mellett többek között a világbajnok lengyel Pawel Fajdek jön el Fehérvárra, míg a nőknél a világcsúcstartó Betty Heidler is ott lesz a mezőnyben, férfi diszkoszvetésben pedig a visszatérő Kővágó Zoltánnak mások mellett az olimpiai és világbajnok észt Gerd Kanterrel is meg kell küzdenie. Női 100 méteren az olimpiai bajnok, világcsúcstartó amerikai váltó két tagja, Carmelita Jeter és Tianna Bartoletta, illetve a jamaicai stafétával ötkarikás és világbajnok Aleen Bailey és vb-első Simones Facey is rajtol.

(Fotó:kallopeter.hu/futas.net)