Jump to content

Wimbledon: fiatal hölgyek az elődöntőben!

2014. 07. 02. 16:29

A jövő nagy sztárjai és a 2014-es szezon berobbanó játékosai jutottak utolsóként elődöntőbe a wimbledoni torna női egyes versenyében. A Roland Garroson pályafutása első Grand Slam döntőjét játszó román Simona Halep, valamint a sorozatban harmadik major elődöntőjébe jutó kanadai Eugenie Bouchard örülhettek szerdán a következő sikerüknek.

A párizsi döntős - és ott a későbbi bajnok Maria Sharapovát igencsak megszorongató - Simona Haelpre pedig nem várt könnyű ellenfél: a hatalmas adogatásairól és kiváló füvespályás játékáról ismert német Sabine Lisickivel játszott a negyeddöntőben. A tavalyi wimbledoni finalista Lisicki jól kezdte a meccset, hiszen az első szett közepéig vezetett is brékelőnyben, ám onnantól kezdve nem volt megállás Halep számára. A világranglista harmadik román teniszező megfordította az első játszmát, majd könnyedén fejezte a második szettet is, így sorozatban másodszor jutott GS torna elődöntőjébe.


Ellenfele az a Eugenie Bouchard lesz, aki januárban még óroási meglepetésre - és tinédszerként! - jutott el az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a legjobb négyig, ám utána már sikert sikerre halmozott, és Párizsban is elődöntőzött. Korábbi junior wimbledoni bajnokként viszont egyáltalán nem meglepő, hogy Londonban is elmenetelt az elődöntőig, méghozzá a Sharapovát búcsúztató Angelique Kerber legyőzésével.

Bouchard az egyetlen teniszező 2014-ben, aki az első három Grand Slam tornán elődöntőig jutott. Erre rajta kívül korábban csak Jennifer Capriati, Serena Williams, Kim Clijsters, Justine Henin és Dinara Safina voltak képesek.