Jump to content

Világbajnok magasugró jön a Gyulai emlékversenyre

2014. 07. 04. 13:22

A világbajnok magasugró, Bogdan Bondarenko lesz az olimpiai bajnok orosz Ivan Uhov ellenfele kedden, a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A szervezők pénteken jelentették be a tavaly, Moszkvában világbajnoki aranyérmes ukrán Bondarenko indulását, akinek nagyszerű formáját jelzi, hogy a csütörtöki Gyémánt Liga-versenyen, Lausanne-ban 240 centiméterrel végzett az első helyen, míg Ukhov 238 cm-rel lett harmadik. Bondarenko legjobbja 242 centiméter, ami Európa-csúcs, ezt idén júniusban ugrotta New Yorkban. Ennél magasabbra csak a világcsúcstartó kubai Javier Sotomayor jutott (245 cm).

„Világklasszisokkal teli fantasztikus versenyeket, szuper atlétákat láthatnak testközelből jövő kedden a nézők, Magyarországon, egynapos versenyen még soha, még az egykori legendás Budapest Nagydíjakon sem volt ilyen erős a mezőny. – jelentette ki Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke, aki a fedett pályás országos csúcsot tartja magasugrásban. – Nem az elfogultság mondatja velem, hogy még ebből a szédületes kínálatból is kiemelkedik a férfi magasugrás, amelyben Bondarenko és Ukhov személyében napjaink atlétikájának legizgalmasabb egyéniségei közül láthatunk kettőt. Az ő párharcukra az egész sportvilág kíváncsi.”

A Gyulai Memorial szinte mindegyik számában kiemelkedő névsort sikerült összeállítaniuk a szervezőknek, így olyan sztáratléták látogatnak Székesfehérvárra, mint Ashton Eaton, Kim Collins, Carmelita Jeter, Tianna Bartoletta és Pars Krisztián.

(Fotó: outdoorblog.it)