Jump to content

Még egy Grand Slam döntő!

2014. 07. 05. 19:50

Bár Babos Tímeának nem sikerült a bravúr ma a wimbledoni tenisztorna női páros döntőjében, ám az utánpótlás remekül teljesített a füvespályás Grand Slam tornán. Ma két magyar teniszező is érdekelt volt a junior lányok páros elődöntőiben, közülük Gálfi Dalma sikerrel is járt, hiszen cseh partnerével bejutott a döntőbe!

Gálfi Dalma a cseh Marie Bouzkova oldalán egy ausztrál-svájci kettőssel, a Hon-Teichmann párossal játszottak a döntőbe jutásért. Az első szett nagyon sima volt, ám a második játszmára feljavult az ellenfél, így a döntő játszmában derült ki, hogy melyik kettős jut el a fináléba. A harmadik szett hatalmas izgalmakat hozott, melyet végül Dalmáék 9/7-re nyertek meg, így ott lehetnek a vasárnapi fináléban.

Üröm az ürömben, hogy egy kis szerencsével Dalma honfitársa, Stollár Fanny ellen léphetett volna pályára a fináléban, ám Fanny és partnere, az amerikai Arconada az első megnyert játszma ellenére alulmaradtak a a Grende-Ye kettőssel szemben.

A balatonfüredi Gálfi Dalma mindössze 16 esztendős lesz, és természetesen eddigi junior pályafutása legnagyobb sikere, hogy az All England Clubban a junior páros bajnoki címért harcolhat vasárnap.

(Fotó: utanpotlassport.hu)