Jump to content

Novak Djokovic a wimbledoni bajnok

2014. 07. 06. 20:38

Földöntúli izgalmakat, kiélezett csatát és fantasztikus teniszt hozott a 2014-es wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntője, melyet végül az első kiemelt Novak Djokovic nyert a nyolcadik trófeájától két játékra is kerülő Roger Federer ellen.
A szerb teniszező pályafutása második wimbledoni trófeáját nyerte, és ezzel a világelsőséget is átvette Rafael Nadaltól.

Djokovic és Federer 35. alkalommal csaptak össze, ám ez volt mindössze a második Grand Slam döntőjük a 2007-es US Open finálé után.

A találkozó félelmetesen magas színvonalon indult, melynek első szettjét Federer rövidítésben annak ellenére, hogy két szettlabdája is volt Djokovicnak. A második játszmában viszont korán bukta az adogatását a svájci, így ezt kihasználva Djokovic egyenlíteni tudott. A harmadik szett újra hatalmas csatát hozott, hiszen erről is tie-break döntött, itt azonban többet hibázott Federer, így a 2011-es bajnok került közelebb egy lépéssel a győzelemhez.

A legnagyobb izgalmakat a negyedik szett hozta, pedig végig úgy tűnt, hogy az lehet a legsimább. Novak Djokovic ugyanis 5/2-re is vezetett, és már fogalmazhatta magában a győzelmi beszédet, sőt később mérkőzéslabdája is volt. Ám Federer emberfeletti küzdelemben hárította a veszélyt, visszajött, elvette ellenfele adogatását, majd kiharcolta a döntő szettet.

Az ötödik szett sokáig fej-fej mellett haladt úgy, hogy mindkét játékosnak voltak lehetőségei fogadóként, ám végül Djokovic 5/4-es vezetése hozta el a döntő momentumot, hiszen Federernek ekkor már túl sok volt a meccsben maradásért való adogatás.

Novak Djokovic szinte el sem hitte, hogy megnyerte a találkozót: a díjátadó ceremónián könnyeivel küszködve köszönte meg mindenkinek a támogatást, második wimbledoni trófeját pedig leendő feleségének és születendő kisbabájuknak ajánlotta.

Roger Federer is ikerlányai előtt vehette át a másodiknak járó tálcát, beszédében pedig ő is megígérte, hogy jövőre is visszatér Wimbledonba, hátha sikerül megszerezni a nyolcadik trófeát.

(Fotó: tennisnow.com)