Jump to content

Gyulai emlékverseny - Olimpiai és világbajnokok sora Székesfehérváron

2014. 07. 07. 14:35

Negyvennégy ország közel 300 versenyzője, olimpiai és világbajnokok sora indul kedden, a székesfehérvári Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon. Ilyen rangos mezőny Magyarországon egynapos atlétikai versenyen még nem gyűlt össze - mondta a hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón Spiriev Attila sportigazgató.

Minden számban olimpiai és/vagy vb-érmesek állnak rajthoz, de ezen belül is különösen izgalmas és színvonalas küzdelem várható férfi kalapácsvetés és magasugrásban, valamint női 100 méteren.

Kalapácsvetésben az olimpiai bajnok Pars Krisztián ismét összeméri tudását a világbajnok lengyel Pawel Fajdekkal. Magasugrásban a világbajnok és a világcsúcsot ostromló Bogdan Bondarenko lesz az olimpiai bajnok orosz Ivan Uhov ellenfele.

Női 100 méteren pedig nincs olyan az A futam mezőnyében, aki ne rendelkezne olimpiai vagy kontinentális aranyéremmel.
A Budapestről Székesfehérvárra költözött versenyen a felújított Bregyó Sportközpontban - ahol augusztus 1. és 3. között az atlétikai országos bajnokságot is rendezik - 17 nemzetközi számra kerül sor. Négy nemzeti és négy juniorszám is helyet kapott a programban, amelynek hagyományosan része a Te mennyit futsz 100-on? elnevezésű vetélkedés amatőrök részére.

A legjobb teljesítményt nyújtó atlétának járó Spiriev Bojidár Trófeát idén is kiosztják, ezt 2011-ben Powell (100 m), 2012-ben az amerikai Jason Richardson (110 m gát), tavaly pedig a jamaicai Warren Weir (200 m) nyerte.

A Gyulai emlékverseny 13.40 órakor kezdődik a női kalapácsvetéssel, az ünnepélyes megnyitó 15.15-kor lesz.