Jump to content

Végre Franciaország!

2014. 07. 08. 09:53

Három napon át Angliában tekert a 101. Tour de France mezőnye, ám kedden hazaér a francia kör! A negyedik szakasz során Le Touquet-Paris-Plage-ból indul a peloton, majd 163 és fél kilométer megtétele után Lille-be érkezik. A korábbi etapokhoz hasonlóan most is mezőnyhajrára lehet számítani.

A szintrajzot elnézve, különösebb aóizgalmakra és akciókra egészen a szakasz végéig nem számíthatunk, bár ezúttal lesz két negyedik kategóriás emelkedő, valamint egy 15 kilométeres macskaköves szakasz, melyre nagyon kell figyelnie mindenkinek.

Az elmúlt napok forgatókönyveihez hasonlóan a szakasz vége most is a sprintereké lehet. Kérdés, hogy a kirobbanó erőben lévő, és eddig legyőzhetetlennek tűnő, valamint két szakaszt is megnyerő német Marcel Kittelnek lesz-e ellenfele. Vajon a szlovák Peter Sagan mindent megtesz-e azért, hogy szakaszt is nyerjen a Touron, vagy elegendő lesz számra a jó helyezkedés annak érdekében, hogy a pontversenyért járó zöld trikót magán tartsa?

Az ilyen sík szakaszok az összetettben esélyesek számára is fontosak, hiszen számukra is a kedvező pozíció fenntartása lehet a cél. A második etap során váratlanul meglépő, és éppen ezért már két napja sárga trikóban tekerő olasz Vincenzo Nibali egyelőre szépen tartja magát, így várható, hogy a szintén esélyes Chris Froome és Alberto Contador is arra fognak figyelni, hogy lőtávolban maradjanak mögötte.

Összetettben Nibali előnye két másodperc a sprinter Sagan előtt.