Jump to content

Tour de France: jön az első hegyi szakasz

2014. 07. 14. 10:26

Az első igazán komoly hegyi szakasszal folytatódik a 101. Tour de France, melynek második hetét a 161 és fél kilométeres 10. szakasz nyitja Mulhouse és La Planche des Belles Filles között. Most megmutathatják magukat a hegyimenők.

Az etap során komoly tűzijáték várható, hiszen 130 kilométer alatt hét hegyre kell felmásznia a mezőnynek, többek között a Col des Chevreres-re (15%-os meredekségű részekkel), és a Planche des Belles Filles-re (20%). Ez utóbbi másodszor szerepel a Tour programjában. Az egyáltalán nem biztos, hogy a nap végén megtudjuk, ki ünnepelhet majd Párizsban, de elég pontos listánk lesz arról, kik lesznek harcban a sárga trikóért.

Mint ismeretes a vasárnap szakasz során a francia Tony Gallopin átvette a sárga trikót Vincenzo Nibalitól, így a francia nemzeti ünnepen egy hazai kerekes fog sárgában tekerni. Ám most derülhet ki igazán, hogy az eddig bombaformában tekerő olasz bajnok Nibali vagy a spanyol Alberto Contador közül ki bírja jobban az első hegyi szakasz megpróbáltatásait.

Az etap során összesen négy első kategóriás emelkedőt kell megmásznia a mezőnynek, köztük természetesen az utolsó, a célig tartó kaptató is rendkívül meredek lesz.


(Fotó: velo101.com)