Jump to content

Profi boksz: Mayweather és Maidana bankot robbantanak

2014. 07. 15. 14:45

Szeptember 13-án ismét kötelek közé áll Floyd Mayweather és Marcos Maidana. A két klasszis ezúttal is a váltósúlyú vb-övéért méri össze erejét, ám a visszavágónak különös tétje lesz. Mayweather ugyanis azzal hozakodott elő, hogy mindketten tegyék fel pénzdíjukat az összecsapásra, fogadjanak egymással ugyan abban az összegben saját sikerükre.

A profi pályafutása során eddig veretlen mutatóval, 46 győzelemmel rendelkező Mayweather kijelentette, hogy bármennyit is keres az összecsapással Maidana, fogad vele ugyan abban az összegben, hogy legyőzi a szeptemberi összecsapás során.

„Ennyire bízok magamban, bármiben lefogadom, hogy nyerek. Amennyiben te is bízol magadban, márpedig ezt hangoztatod folyamatosan, akkor fogadjunk. Nem tudom mennyit kapsz a bunyóért, de ugyan annyiban fogadok veled, hogy legyőzlek” – üzent Maidanának Mayweather.

Mayweather, aki 70 millió dollár körüli összeget kap a visszavágóért, nem kellett, hogy sokáig várjon a válaszra. Maidana kijelentette, hogy ő állja a fogadást, majd azért üzent is ellenfelének.

„Úgy érzem, hogy már az első összecsapást is megnyertem. Floyd nem úgy harcolt ahogy vártam, nem bokszolt férfiként” – mondta riválisáról az argentin, aki valóban dominálta az első ütközet első pár menetét, ám utána Mayweather átvette az irányítást és végül ha a vártnál talán nehezebben, de – pontozással - nyert is. A három bíró közül az egyik döntetlenre hozta ki a csatát (114-114), míg a másik kettő Mayweathernek adta a győzelmet (117-111 és 116-112 arányban).

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Fotó:brothersonsports.com/latino.foxnews.com)