Jump to content

Rafel Nadal kvalifikálta magát a világbajnokságra

2014. 07. 15. 09:53

A korábbi világelső és kilencszeres Roland Garros bajnok spanyol teniszező Rafael Nadal már július közepén kiharcolta a részvételt az év végi londoni világbajnokságra, ahol korábban még sosem sikerült nyernie.

Rafael Nadal idén a második teniszező a férfiak között, aki már a nyár közepére annyi pontot gyűjtött össze a világbajnoki pontversenyben, hogy egészen biztosan ott lehet a novemberi londoni ATP világbajnokságon.

Az O2 Arénában megrendezésre kerülő vb-n mindig az adott év legeredményesebb nyolc teniszezője kvalifikálja magát, akik aztán két csoportban küzdenek meg egymással a Grand Slam tornák után következő legfobntosabb tenisz trófeáért.

Az idei Roland Garrost kilencedik alkalommal megnyerő Rafael Nadal a friss wimbledoni bajnok Novak Djokovic mögött a második, aki kvalifikáltam magát a világbajnokságra, melyet azonban soha korábban nem tudott még megnyerni, holott 2010-ben és tavaly döntőig jutott.

Nadal idén a Garros serlegen kívül még három tornát nyert meg, és egészen a wimbledoni torna végéig világelső volt.
A világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje jelen pillanatban a wimbledoni döntős Roger Federer, aki várhatóan legkésőbb a US Open környékén szintén kiharcolja majd a részvételt a londoni világbajnokságra.

(Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!)

(Fotó: telegraph.co.uk)